Страните от ЕС трябва да се въздържат от политики, които

...
Страните от ЕС трябва да се въздържат от политики, които
Коментари Харесай

Ердоган призова ЕС да не поставя в задънена улица отношенията с Анкара

Страните от Европейски Съюз би трябвало да се въздържат от политики, които попречват развиването на връзките сред Анкара и Брюксел. Това сподели турският президент Реджеп Тайип Ердоган, оповестява. Текстът на апела е публикуван от отдела за връзки към администрацията на президента на Турция.

„ Изключително значимо е Европейски Съюз да построява връзки с Турция въз основа на обективен и насочен към резултатите метод, заобикаляйки политиката и полемиките, които водят връзките ни в задънена улица “, сподели турският водач.

Ердоган предизвести, че в лицето на " политиката на изключване " на Брюксел по отношение на Турция, която се отразява отрицателно и на Европейски Съюз, Турция " няма да се поколебае да употребява стратегическите си благоприятни условия и капацитет ".

Президентът също по този начин съобщи, че политиката, провеждана от редица европейски институции и страни на фона на рецесията в линията Газа, довела до гибелта на общо 35 хиляди палестинци, в това число 15 хиляди деца, „ разруши вярата в Европа стойности. " „ Тъй като рецесиите, споровете и войните, засягащи Европа и споделената ни география, остават неразрешени, подозренията по отношение на тези полезности ще нарастват “, добави още Ердоган.

По мотив отбелязваната през днешния ден дата президентът акцентира, че този ден освен символизира появяването на политическото и икономическо единение на Европа, само че е и кулминационната точка на огромни групови старания, полагани в продължение на десетилетия за реализиране на мир и непоклатимост на континента..

„ Въпреки това голям брой проблеми, следени на световно и районно равнище, в това число войни, спорове, терористични офанзиви, незаконна миграция и изменение на климата, заплашват реда както в целия свят, по този начин и на европейския континент “, разяснява Ердоган.

Президентът уточни още, че ескалацията на ислямофобията, ксенофобията и расизма в европейските страни е един от най-належащите проблеми както за етническите турци, по този начин и за мигрантите, живеещи на континента. „ Дискриминацията и закононарушенията от ненавист против турската общественост в Европа стават все по-често срещани “, сподели той.

„ В сегашния сериозен стадий, когато импулсът на политиката на разширение се усили, е време Турция и Европейски Съюз да разширят съдействието във всички области, в това число договарянията за присъединение, които образуват основата на нашите връзки и да го сложи на по-здрава основа “, съобщи Ердоган.

Президентът Ердоган още веднъж изрази готовността на Анкара " за взаимни старания в името на една по-просперираща, по-обединена и по-отворена Европа ", в която Турция " може да заеме полагащото й се място ".

„ Поздравявам всички европейци, в това число нашите сънародници, с Деня на Европа 9 май “, акцентира Ердоган.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР