В изпълнение на утвърдени цели за дейността на Регионална дирекция

...
В изпълнение на утвърдени цели за дейността на Регионална дирекция
Коментари Харесай

Пожаро-тактическо учение ще се проведе в Дунарит

В осъществяване на одобрени цели за активността на Регионална дирекция “Пожарна сигурност и отбрана на популацията ” - Русе към ГДПБЗН-МВР за 2022 година и одобрен тематичен проект за осъществяване на професионалното образование на чиновниците от РДПБЗН-Русе е предвиденона08.11.2022 година, за времето от 09:30 ч. до 12:30 ч., да се проведеПожаро-тактическо учение(ПТУ) на територията на главната индустриална площадка в „ Дунарит " АД, с. Николово, община Русе.

Темата на ПТУ е„ Съвместни дейности на управлението на „ Дунарит " АД и екипите от Единната избавителна система (ЕСС) при очистване на зародил пожар, отвън главните работни пространства и сграден фонд на територията на „ Дунарит " АД ". В него ще вземат присъединяване оперативните единици на РДПБЗН-Русе, ОДМВР-Русе, ЦСМП-Русе и ОСБЧК-Русе, представители на управлението за обекта, както и щаб на Община Русе и доброволците към нея.

Основната цел на учението е при зародил случай да се проиграят взаимните дейности с отработване на въпроси, касаещи съгласуваност и взаимоотношение сред управлението на „ Дунарит " АД и териториалните екипи от съставните елементи на ЕСС.

Съгласно авансово заложеният сюжет ПТУ е планувано да премине в четири съществени стадия, които ще включват:
- на практика дейности по обявяване и евакуация на работници/служители от територията на обекта;
- въвеждане и деяние на силите и средствата от ЕСС на място на инцидент;
- съставяне и развръщане на щаб на мястото на инцидента;
- практическо проиграване на настоящият проект за отбрана при злополучие на общинско равнище за град Русе, както и теоретично проиграване на схемата за обявяване на популацията на територията на Община Русе.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР