В изказване от парламентарната трибуна на депутатът от Има такъв

...
В изказване от парламентарната трибуна на депутатът от Има такъв
Коментари Харесай

Тошко Йорданов, ИТН: Този парламент едва ли ще изкара пълния си мандат

В изявление от парламентарната естрада на депутатът от „ ИТН “ Тошко Йорданов сложи под подозрение опцията 45-ото Народно заседание да извърши цялостния си мандат:

„ Няма потребност да се лъжем, че този парламент надали ще изкара цялостния си 4-годишен мандат. Не е ясно какъв брой ще изкара, ще работи толкоз, колкото би трябвало и ще стане ясно напълно скоро “.

Дори и с къс мандат Народното събрание ще има значима задача да направи промени в Изборния кодекс, акцентира още Тошко Йорданов. Те обаче изключват промени, свързани с мажоритарния избор, за които се оповестиха от ГЕРБ.

„ Трябва да се махне това ограничаване за секциите в чужбина. Трябва българите в чужбина да могат да гласоподават и по пощата. Трябва да има 100-процентно машинно гласоподаване. Трябва да се разпусне Централната изборна комисия и да се избере нова ЦИК. Трябва да има видеонаблюдение на изборите. Трябва да има мажоритарни избори, само че гледайки тая зала, мажоритарните избори, сътрудници, се вършат с болшинство. Партията, която ги предлага, няма болшинство и подготвени промени в Закона за политическите партии, с цел да може дотацията да бъде 1 лева на глас “, сподели той.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР