В изказване на официалната вечеря за откриването на конференцията по

...
В изказване на официалната вечеря за откриването на конференцията по
Коментари Харесай

В Мюнхен Борисов поиска бързо решение за влизането на България в Шенген и ERM2

В изявление на формалната вечеря за откриването на конференцията по сигурността на тематика " Нови хрумвания за Европа " в Мюнхен, министър председателят Бойко Борисов настоя за бързо решение за влизането на България в т.- нар. чакалня на еврозоната (ЕRM2) и в Шенгенското пространство.

България е лоялна и дисциплинирана страна и прецизно съблюдава Маастрихтските критерии, съобщи Борисов и цитира данни за ниския външен дълг, бюджетния остатък, растежа на стопанската система, рекордно ниската безработица и високия фискален запас. " Искам да попитам какво повече желаете от страна на изток, от някогашния Варшавски контракт, социалистическа страна ", сподели министър председателят и добави, че българската граница е една от най-добре защитаваните в Европа.

Отличниците би трябвало да получат отлични резултати за труда си, продължи той и направи съпоставяне с индикаторите на Гърция. " Ако би трябвало, да станем недисциплинирани, с цел да ни обърнете внимание ", обърна се той към присъстващите европейски водачи.

Борисов настоя за инфраструктурно присъединение на Западните Балкани и прикани за положителни връзки с Русия и Турция. Изрази вяра, че политическият разговор с Анкара ще се възстановява с аргумента, че Турция и сега пази южния фланг на НАТО. За Русия сподели, че за нея е значим евроейпският пазар и попита " би трябвало ли ни подобен огромен съперник ". Вметна, че през днешния ден съветското външно министерство е направило остро изявление по негов адрес. (бел. ред. представителят Мария Захарова предложи на Борисов да бъде обещано съветско гражданство)

" От едната страна ти е Крим, от другата - Истанбул, а откъм гърба - Косово - там се намира България ", разказа той комплицираната политическа позиция на страната си. Увери, че постоянно е гледал интереса на България и Европа, който, по думите му, е да се живее в мир.

за западните балкани, тр бързо да се причислят към ес, извънредно време е външната политика на ес да е на равнище което да подсигурява и нашата сигурностръкопл

запитвам през тр, ерд, путин дидипин, само че не може те да си приказват вс ден а ние да спорим а и да се цепим по оста вишегр четв и остарели членки
и желая да не запбравяте че и сега южният фланг на нато се пази от турзция и няма никаква смяна в проектите на нато да си изтегли линията в българия. по тази причина съм мвого удовлетворен че ес реши да опита да възстановява още веднъж отн с турцзия и то освен поради мигрантитеруският бюджет е подвластен от нашите евро в ес, пазарът е подобен, би трябвало ли ни подобен огромен съперник - през днешния ден външното министерство на русия има мн остро изявление по мой адрес. аз постоянно съм гледал интереса на блг и на европа, а ползата на евр е да живее в мир.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР