В Италия се провежда 24-часова национална стачка на медицинския персонал

...
В Италия се провежда 24-часова национална стачка на медицинския персонал
Коментари Харесай

Медиците в Италия провеждат 24-часова стачка 

В Италия се организира 24-часова национална стачка на медицинския личен състав от публичното опазване на здравето. Ще работят единствено лекарите в „ Бърза помощ “ и звената, които поемат незабавните случаи.

Стачката е против държавното управление и съкращенията на средствата за публичното опазване на здравето. Лозунгът й е „ Общественото опазване на здравето не може да се разпродава - би трябвало да бъде предпазено! “.

Митинги са проведени в цялата страна, като най-големият е в Рим. В настояванията на медиците е подложен въпроса за нарастване на заплатите им, назначението на нов личен състав на мястото на пенсионирания и други

По данни на синдикатите единствено до края на годината ще излязат в пенсия над 6 хиляди медицински сестри, чийто места няма да се запълнят от други. Същото се отнася и за лекарите.

Вестник „ Република “ написа, че от 3 години, страната са напуснали 7 хиляди медицински сестри и отбелязва, че в Норвегия италианските медици получават 3500 евро заплата, а имат и платена квартира – нещо, което е невероятно в самата Италия. Изданието показва още, че обслужването в публичното опазване на здравето на Апенините се е влошило и заради дефицит на средства.


Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР