В историята ще открием присъствието на много цивилизации, които се

...
В историята ще открием присъствието на много цивилизации, които се
Коментари Харесай

Шумерската цивилизация остава без аналог и до днес – около 5000 г. по-късно

В историята ще открием наличието на доста цивилизации, които се раждат от нищото, оставят следи, а с тях и много загадки и по-късно изчезват вечно. Такава е историята с шумерите, които на практика се раждат преди към 3800 година прочие Хр. – това ги прави и една от най-старите цивилизации на земята. Изненадата тук е, че тяхната поява идва с съвсем образувана просвета, просвета и знания в региона на математиката, астрономията и лингвистиката.

Съдейки по рисунките и фреските, които оставят след себе си,  те са имали  познанията за Слънчевата система и придвижванията на планетите. Същата ще бъде открита към хиляди години по-късно от Галилео Галилей. Шумерите са имали знания за придвижването на планетата, знаели са за дистанцията сред Луната и Земята, изчислявали са дистанцията и прекосяването на комети и с най-голяма акуратност показват няколко слънчеви затъмнения, които няма по какъв начин да не видим незабавно. Антрополозите виждат, че са имали цикъл на 26 000 години, който показва деня на равноденствието – до през днешния ден тъкмо той е един от най-сложните за пресмятане, само че това не пречи на една от най-старите цивилизации да го пресметна, освен това за няколко  разнообразни територии в идващите епохи. За да добием по-голяма визия по отношение на този феномен, дано разбираем какво тъкмо е равноденствието.

Шумерите открили, че заради придвижването на планетата и трептенето по време на дневната цикличност, стартира да се следи резултата на постепенно въртящ се връх. Колебанието рано или късно стартира да се отразява и откакто разполагаме с една въображаема линия, която би трябвало да свързва еклиптиката на пролетното и есенното равноденствие, започваме да следим отклоняване с към 1 градус на всеки 71 години. Според зодиакалния календар, всички знаци образуват една 360 градусова небесна дъга, а прекосяването на планетата през всички 12 стъпки ще отнеме към 2160 години. Древните астролози не употребяват термини като епохи е имат Ера на овен, Ера на телец и много  други.

 Ea_(Babilonian)_-_EnKi_(Sumerian)

Дните на равноденствие се назовават „ Великата година “ и са известни на редица антични цивилизации. По една или друга причина, умерено можем да позволяваме, че античните цивилизации са били доста по-напреднали и осведомени с изчисленията, изключително откакто видим, че за фермерите това е била извънредно значима информация. Автори на този теоретичен труд остават шумерите, само че тогава идва огромният въпрос – по какъв начин са стигнали до това умозаключение. Как се ражда една антична цивилизация от нищото и по-късно стартира с лекост да предсказва естествени катаклизми, да борави със относително съвременни принадлежности, да построи език и да остане в историята като една от най-големите мистерии.

Вярвайки на тяхната митология и създание на света – в детайли разказано тук – можем умерено да позволяваме, че това знание е било обещано за изчисляването на придвижването на Нибиру като планетата, която се движи с друга скорост по слънчевата система. Редица критици биха показали, че шумерите не са единствените, въпреки всичко разполагаме с Йерихон – античен град също почнал своето битие от нищото. Въпреки това, шумерите показват нещо малко по-различно, с цел да завършат цивилизацията си. Те са разполагали с просвета, проучване на разнообразни теории, знания в астрономията и са първите създатели на държавно управление с делегирането на права за ръководство.

След това ще видим основаването на учебни заведения, право и установяване на обществените правила, както и заверка на системата, която се разказва в Стария завет, като не би трябвало да забравяме, че редица създатели показват началото на библейските записи точно тук, само че по една или  друга причина всичко това се не помни или не се загатва при многократното пренаписване на книгата. Именно там за първи път се появява и концепцията за протекцията на слабите, вдовиците и сираците – доста преди Библията. Откриват системата за изпичане на тухли и с тях стартират да строят по този начин наречените Зигурати – многоетажни здания (общият им брой е към 31) и всички те включват храм, обсерватория, място за свещениците и астрономите. Последният етаж обичайно се резервира за боговете. В този случай, всеки собственик е очаквал по този начин наречените анунаки да имат постоянно достъп.

 Ur_mosaic

Логично е, че откакто приказваме за антична цивилизация, няма по какъв начин да не намесваме боговете и наличието им. Точно тук обаче излиза наяве, че шумерите нямат тъкмо избрана вяра, прочее, съгласно техните описания, те разполагат непосредствено с достъп до боговете, като ги разказват доста ясно и тъкмо. Отново подсещаме, че това е просто легендата и това са оставили в своите мемоари. Шумерските предания могат умерено да се считат за една от най-съвършените митове и съдейки по развиването и напредъка им, оставаме най-малко с съмнението. Според шумерите, имало време, когато измежду тях се движили богове, както е разказано и по-късно в някои от ранните преводи на Библията.

Техният господ Ану се появява към 4-тото хилядолетие прочие Хр. и се счита за стопанин на империята. Шумерите почитат него, както и Енки – считан за основател на света. Неговият храм се намира в град Урус – през днешния ден прочут още като Ур – позициониран в Месопотамия покрай река Ефрат към Персийския залив. Тук странното е, че той бил единственият, който можел да идва и да се връща от Рая на Земята, само че съгласно техните мемоари, появите се случват към един или два пъти. Единственият от шумерите, който можел да комуникира с Ану е бил  владетелят, освен това не на всяка тематика. В архивите се отбелязва, че след сътворението на света, Ану ще се върне, с цел да види по какъв начин работят неговите деца.

Ето и още една забавна богиня, която някак си не може да бъде подценена толкоз елементарно. Нарича се Ищар, Изис, Афродита, Венера и още доста други имена, според от това къде тъкмо поражда в Средния Изток и към Средиземно море. Шумерите пишат за нея, че обичала да пътува в своята летяща машина и разполагала със необичайно облекло и шлем. Боговете постоянно дошли блестящи от небето. Една забавна доктрина е, че точно блестящите детайли в небето е предиздвикала шумерите да стартират да се взират в небесните обекти, изключително до момента в който са очаквали своите богове. Шумерите приказват с доста интерес за съвсем всяко едно провидение и в случай че в действителност решим да имаме вяра, че са имали контакти или са били обект на проучване или изкуствена разработка, то тогава можем да сложим и някаква основа по отношение на тяхната мистична поява в нищото.

 Royal_Tombs_of_Ur_Objects_from_tomb_PG_580

Едно е несъмнено, до през днешния ден няма пояснение по какъв начин тъкмо поражда една от най-древните цивилизации, остават и доста въпросителни по отношение на сътворението на индивида, само че науката има някои забавни отговори по тематиката. Ето и някои от главните ходове на еволюцията, изключително в случай че имаме вяра на науката и на някои проучвания, посочени в зората на цивилизацията. Тези ходове могат да обяснят зараждането на някои антични империи след шумерите, такива са и посочените във Вавилон. Ако имаме вяра на молекулярните биолози, някъде към 300-250 хиляди години пр.н.е. се появява по този начин наречения предшественик на всички дами – известна е като „ Митохондриалната Ева “ и след нея идват и всички мъже, които могат да се предават само и единствено от женска яйцеклетка – същата е доста по-голяма и сперматозоидът тогава не може да я придвижва. Направено изследване показва, че нашият ДНК материал и този на шимпанзетата, които са най-близки до нас, на практика се разграничава с най-много 2%.

Това е изцяло задоволително, с цел да стартира да се следи една съвършена еволюция, която изпреварва всички останали братовчеди като такива, които познаваме през днешния ден. До през днешния ден няма и отговор какво тъкмо се е трансформирало в еволюцията и по какъв начин клетките са почнали да действат, откакто виждаме, че същите типове не са създали невероятната стъпка напред. Този концепт за сътворението на света е обсъждан и от Умберто Галимберти, учител по философия във Венецианския университет. Едно рационално пояснение в такива моменти е, че някъде в хода на еволюцията, индивидът се откъсва от самия развой. Липсва онази стабилизация, която е налична при всички останали скотски типове, ръководени най-вече от своя инстинкт.

След като липсва връзка сред индивида с избрана среда, той става безусловно свободен и може да построи своя лична, както и да въздейства на всички останали типове, изключително откакто не е подобаващ да се развива в нито един различен тип. Няма отговор какво може да накара едно създание да се откъсне от инстинкта си за стабилизация, както бихме разгледали в природата, затова би трябвало да се замислим какво тъкмо е стимулирало нашите прадеди да създадат тази маневра и дали въобще някой не е оказал помощ за въпросната концепция. Според доктор Стивън Шерер – един от учените, който се занимава с картографиране на човешката генетика в Медицинския колеж  в Хюстън – човешкият геном има към 200 гена, които се считат за непознати и не дават отговор по никакъв метод на безгръбначните прадеди, а това автоматизирано ги слага в секцията „ Придобити след еволюционната стълба при изцяло необясними условия “.

 Ancient_ziggurat_at_Ali_Air_Base_Iraq_2005

Към този миг няма никакво рационално пояснение какво се е случило, изключително откакто самата еволюция няма отговор на наследството на избрани гени и черти, които няма от кое място другаде да дойдат. Шумерите имат своя доктрина, като точно те пък остават цивилизацията с най-вече въпросителни. Особено откакто се развиват архитектурно и научно с такава скорост, тъкмо както и индивидът прави в следствие. Едно е значимо да подчертаем тук, техният език – като един от първите писмени и говорими, разполага с задоволително знаци, които освен не могат да се разчетат, само че може би и преднамерено не се прочитат. Като цивилизация, тази е една от най-развитите и мистичните в предишното, а въпросите постоянно се усилват.

Снимки: Wikipedia

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР