В Испания отбелязват най-големия ръст на жилищни продажби от 2007

...
В Испания отбелязват най-големия ръст на жилищни продажби от 2007
Коментари Харесай

Ръст при продажбите на жилища в Испания

В Испания означават най-големия растеж на жилищни продажби от 2007 година до момента.

След като пандемията забави продажбата на домове в Испания със 17,7% през 2020 година, най-големият спад от 2011 година насам, то през март тази година към този момент се следи скок от 32,4%, което пък е най-големият растеж от 2007 година до момента. Това демонстрират данните на Националния статистически институт (INE) в Испания.

През март 2021 година най-често са се купували жилища „ втора употреба “ - 78,6% от общия брой покупко-продажби, до момента в който останалите 21,4 на 100 са били новопостроени.Годишното нарастване на първите е 27,8 %, а на вторите – 52,6%.

Ръст на продажбите се следи във всички самостоятелни райони, като се изключи Балеарските острови , където са намалели с 3%.

Най-много жилища са купени в района на Мадрид, следван от Кантабрия, Ла Риоха и Астурия.

С 65 % повече са и домовете, предадени по завещание през март тази година в съпоставяне със същия интервал на предходната. Брокерите го изясняват с високата смъртност по време на пандемията.

От друга страна продажбите на жилища на чужденци са спаднали с 10,8% на годишна база през втората половина на 2020 година съгласно данни на Генералния съвет на нотариусите.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР