В Иран трима души загинаха по време на годишния фестивал

...
В Иран трима души загинаха по време на годишния фестивал
Коментари Харесай

Нов ужас в Иран със загинали и хиляди ранени

В Иран трима души починаха по време на годишния фестивал на огъня, а 1403 бяха ранени. Това оповестяват международни медии, базирайки се на формалния представител на незабавната помощ в страната Мойтеба Халеди.

Всяка година страната чества Чахаршанбе-Сури в нощта на последната сряда на годината съгласно иранския календар. Според традицията на този ден иранците прескачат огън. В допълнение, по време на фестивала се употребява пиротехника. Нова година, или Нуруз, тази година се пада на 20 март.

Халеди сподели, че броят на жертвите тази година е с 37% по-малък от предходната година.

По-рано управляващите не разрешиха срещите в Техеран по време на фестивала на огъня, който бележи идването на пролетта и новата година на фона на разпространяването на ковид. Беше декларирано, че полицията ще следи това.

Говорителят на иранските правоохранителни органи Ахмад Нуриан посъветва жителите на града да останат вкъщи, с цел да предотвратят разпространяването на ковид.

Въпреки това обаче, в разнообразни елементи на Техеран в сряда вечер се чуваше пърпорене и се виждаха дребни фойерверки.

В момента в Иран са регистрирани 17 хиляди случая на коронавирусна зараза, повече от хиляда души са починали, 5,7 хиляди души са се възстановили.

По целия свят са инфектирани към 200 хиляди души допълнително от 150 страни.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР