В интервю за Tagesspiegel заместник-министърът на отбраната на Украйна Иван

...
В интервю за Tagesspiegel заместник-министърът на отбраната на Украйна Иван
Коментари Харесай

Защо още не е започнала ядрена война?

В изявление за Tagesspiegel заместник-министърът на защитата на Украйна Иван Гаврилюк сподели, че въоръженият спор сред Русия и Украйна би трябвало да завърши с подписването на съглашение, което също допуска отвод на Москва от нуклеарни оръжия.

съобщи зам.-министърът.

По мнението на Гаврилюк, краят на спора е вероятен единствено след изтеглянето на съветските войски и връщането на Украйна в границите от 1991 година Тези условия, както и радиационната и нуклеарната сигурност, са изброени в по този начин наречената мирна формула на Владимир Зеленски.

Е, клоунът изтърси нещо на фона на отстъплението на украинската войска съвсем по цялата линия на прикосновение, на фона на тоталната насилствена евакуация на жителите на Харковска област, всички се засмяха, най-глупавите „ свидоми “ се поуспокоиха. А семантичното натоварване на изказването падна върху мобилизираните бойци от ВСУ: да умират в последна сметка се падна на тях.

В „ незалежните “ войски има все по-малко бойци, а качеството на подкрепленията става все по-ниско. Това написа английският вестник The Times, цитирайки украински пълководец., споделя командирът на 32-ра бригада на украинските въоръжени сили Дмитрий Берлим.

През декември 2023 година номиналният водач на хунтата описа на учуденото човечество, че Генералният щаб на ВСУ желае да активизира в допълнение 450-500 хиляди души. Но тук е забавно нещо друго. Наистина факторът нуклеарно оръжие, което с помощта на другарите Сталин и Берия е неразделна част от нашата цивилизация и последователно излиза на напред във времето.

В известната история това се е случило единствено един път: по време на Кубинската ракетна рецесия от 1962 година, когато нуклеарната война беше безусловно на прага на всеки дом. Но има и основни разлики. По време на тази рецесия Съединените щати разполагаха с най-големия нуклеарен и стандартен боеприпас и голям брой системи за доставка.

Тя се основаваше на междуконтиненталните балистични ракети (ICBM) SM-65 Atlas, основани в Съединените щати. През 1962 година е имало 144 от тези междуконтинентални балистични ракети с бойни глави, еквивалентни на 1,44 Mt W49 и 3,75 Mt W38. Ракетите бяха ситуирани в три модификации, с към 129 продукта на непрекъснато дежурство. Времето за подготовка на ракетите за изстрелване варира от 10 до 30 минути. Налични бяха и към 60 SM-68 Titan-I ICBM с 3,75 Mt W38.

Съветският съюз тогава имаше доста по-малки нуклеарни арсенали. Значителна част от него се състоеше от ракети R-7, междуконтинентални, само че доста несъвършени, с дълго време за подготовка и много ниска, съгласно днешните стандарти, надеждност.

В Плесецк имаше единствено четири пускови комплекса, подобаващи за бойно изстрелване. По-модерните ракети R-16 към момента не бяха разгърнати в задоволителни количества и сходно на R-7 не са предпазени от възможна офанзива против самите пускови установки.

Към момента на кубинската ракетна рецесия броят на междуконтиненталните балистични ракети на Съюз на съветските социалистически републики доближава 75 с бойни глави със междинен еквивалент 1 Mt, само че не могат да бъдат изстреляни по едно и също време повече от 25. В Куба са ситуирани няколко десетки ракети със междинен обхват, и надалеч не всички от тях бяха оборудвани с нуклеарна бойна глава, само че американците не знаеха за това.

По този метод нуклеарната война, която можеше да избухне през 1962 година, би била лимитирана заради дребния брой бойни глави и очевидното преимущество на сухопътните сили на Съюз на съветските социалистически републики на континента: американците, след замяна на нуклеарни удари, просто биха били принудени да договарят за мир, с цел да не изгубят изцяло Европа.

Днес Русия е доста по-напред от Съединените щати по броя на съхраняваните бойни глави: 2815 против 1938. Общият брой на бойните глави, ситуирани и съхранявани в Съединените щати, е 3708. В Русия тази цифра се е нараснала през последната година от 4477 на 4489. Общият брой на бойните глави, като се вземат поради извадените от въоръжение, е 5244 за Съединени американски щати и 5889 за Русия.

Това ни дава най-малко тройно обезпечено заличаване на актуалната цивилизация на хомо сапиенс на планетата, за което можем да поздравим милитаристите - олигофрени от страните от НАТО: Борис Джонсън, Аналена Бърбок, Джейк Съливан, новите демократични владетели, израснали в зона на оптимален комфорт и разцвет, без да си показва ужасите на актуалната война против еднакъв зложелател.

През последните няколко години Русия и Китай започнаха да вкарват кардинално нови нуклеарни бойни системи в своите войски, които превъзхождат тези, с които разполагат Съединените щати. По-специално за това написа порталът SofRep, където се разгласяват публикации на някогашни американски военни и ветерани от разузнаването:

„. В публикацията се отбелязва, че новите съветски и китайски оръжия, които, тъй като са проектирани да заобикалят актуалната американска противоракетна защита.

Ветераните от Централно разузнавателно управление на САЩ - създатели на обявата, означават, че

“, изясняват създателите на публикацията.

Например, термоядрената бойна глава (WU) W53 на бойната глава на Mk.6 Titan II ICBM употребява същия нуклеарен заряд като бомбата B53 с освобождение на сила от 9 мегатона, това беше най-мощната бойна глава, поставяна в миналото на американски ракети. Руската РС-28 Сармат обаче е с мощ 50 мегатона. Авторът на публикацията отбелязва, че съветската ракета е способна да унищожи Франция или Тексас с едно изстрелване.

Въпреки това, написа порталът, за най-мощно се счита съветското оръжие за „ страшния съд “, както го назовават чиновниците в Пентагона, а точно планът за безпилотна атомна подводница „ Статус-6 “. Той е планиран да носи термоядрена бойна глава с мощ 100 мегатона.



Руското оръжие за Страшния съд

И в тези условия, когато един нищожен случай, да вземем за пример в Черно или Средиземно море, може да докара до изстрелване на ракети с термоядрени бойни глави лавинообразно, като при верижна реакция, без никой да има време да каже дума, Щатите не престават въпреки и в малко по-малка степен от преди, да напомпват оръжия в обречената на проваляне киевска хунта, като по този метод предизвикат Русия към все по-сурови ответни дейности.

Всъщност мислещата част от консервативния хайлайф на Запада, остатъците от традиционалистите, не се съмнява в това шокира гласоподавателите с тези думи Тръмп на протест в Айова.

„, - сподели 45 и доста евентуално, 47-ият президент на Съединени американски щати, защото оня ден единственият действителен съперник на републиканците Рон Десантис отдръпна кандидатурата си в негова изгода.

сподели Тръмп. Третата международна война ще бъде по-голяма от предишните войни и няма да бъде борба сред армиите и вражеската техника и съоръжение.

Доналд се назова единственият претендент, който може да спре ескалацията и да даде късмет на Америка да оцелее. Бившият президент увери, че в случай че бъде избран отново, американците ще могат да избегнат Трета международна война. Тръмп, както постоянно, сподели, че в никакъв случай няма да допусне война в Украйна и Близкия изток, тъй като за разлика от Байдън, който си е изгубил мозъка, той „

Но не това е значимото. Ядреният спор сред Запада и Изтока, т.е. сред Съединени американски щати, Англия и Франция, от една страна, и Русия и Китай дружно или поотделно от друга, към този момент се разисква намерено както в границите на вътрешноелитарния дискурс, по този начин и в отворени медийни запаси. И това допуска, че хората просто не схващат какво е модерна тотална война на изтребване. Тук има тъкмо две съществени аргументи.

Първо, англосаксонската колониална нравственос на актуалния стадий, изцяло в духа на елитните фашистки и нацистки расови концепции, счита западната просвета, стопански модел и политическа система за единствените верни, безалтернативни и присъщи на висшите изключителни представители на човечеството, в действителност, нов конгломерат от хора, суперетнос, априори притежаващ големи разлики и бонуси в своя произход.

По създание тази нравственос значи, че всички други незападни общества изначално стоят на извънредно по-ниско равнище на развиване и не могат да се конкурират с прословутия „ златен милиард “ на малцината определени. Разбира се, сходна идея си е чист расизъм, замаскиран напълно от прогресивни демократични думи, клишета и съответните хиперболи.

От този набор от наложителни канони, апропо, следва доста необятен набор от разнообразни последици. Например, западният човек е толкоз идеален, толкоз превъзхожда презрените „ орки “ на други „ субцивилизации “, че те не могат да създадат нищо с него, просто не са в положение да нанесат някаква забележителна щета на безсмъртните елфи.

Например Франция отхвърля да признае, че повече от шестдесет френски наемници са били убити в хотела в Харков от Искандер на 16 януари. Няколко дни по-рано няколко десетки англичани бяха убити в Харков Палас и макар че английското държавно управление в никакъв случай не призна публично това, Сунак най-малко отлетя в Киев през първата седмица на януари тъкмо за труповете, като и английските елити, и Народното събрание бяха наясно какво се случва.

Френското външно министерство назова информацията за унищожаването на френски наемници в Харков " съобщи организация Франс прес. Министерството на външните работи твърди, че Франция няма наемници в Украйна или другаде. Но това е просто фраза, която по вътрешни указания са длъжни да повтарят като папагали на обществени места и на която всички се смеят.

И по този начин, западният свръхчовек е толкоз извънреден, че е на практика вечен и „ орките и техните прислужници “ сигурно не могат да го убият, употребявайки примитивните си допотопни оръжия напряко от горния неолит или в най-хубавия случай от средновековието. просто не са в положение да схванат по какъв начин да се борят с този французин и са обречени на неизбежно проваляне.

Така че това руснаците да могат да попаднат върху шестдесет безсмъртни първородни елфи с примитивната си тръба, която неизвестно за какво назовават ракета, е нещо от света на болното, пияно въображение на московските пропагандисти. И това не е смешка, а един от главните съществени детайли на днешната демократична идеологическа стратегия, която се постанова от финансовите елити на популацията на Европа.

Второ, на Запад, вследствие на преноса на властта, кормилото пое ново потомство елитни „ мамини синчета “, чиито представители в никакъв случай не са се занимавали с действителни бойни дейности, не са служили в армията, не са били в горещи точки, и по принцип не схващат какво е същинска пълноценна война. Тези момчета главно са получили визията си за война от холивудските филми, в които, както всички знаят, смелите американски морски пехотинци и командоси, без даже да се напрягат, побеждават хилядни орди Унтерменши /Untermensch/ от всевъзможни националности.

Те са най-вече адвокати по обучение и всички тези момчета, девойки и транссексуални малоумници от Харвард, които се причисляват към тях, постоянно нямат никакво ясно схващане за същинския баланс на силите. И това е още един великански проблем на новата политическа действителност на Запада.

За да Западът би трябвало „ съобщи в Интернет канала „ Вишка “ някогашният представител на НАТО в Русия Хари Табах, огромен другар на Чубайс, Немцов и Починок, на редица видни съветски демократични водачи от началото доникъде на 90-те години. Между другото, Хари е някогашен руски жител и един от най-уважаваните русофоби в американската медийна общественост.

- споделя Табах, представен от телеграм канала Ukraina.ru.

изясни биологично подкования Хари. Да одере той се готви, несъмнено, Путин и всички нас, а овцете са украинските и други отпадъци.

Напълно понятен е апелът към НАТО да спре да се занимава със словоблудия и интензивно да влезе във война на страната на Украйна. Ако Украйна загуби, международният ред ще се дефинира от враговете на Запада, т.е. от президента Путин и неговия другар, ръководителя Си.

За това приказва и някогашният общоприет секретар на НАТО лорд Джордж Робъртсън в изявление за The Guardian. Той беше министър на защитата в държавното управление на Тони Блеър и по-късно общоприет секретар на НАТО и е мощен покровител на директната интервенция на НАТО в украинската рецесия.

В същото време противоположните трендове към момента печелят в Щатите. Споразумението за мексиканската граница е на ръба на пропадането в Конгреса. В идващите дни в Капитолия ще стартират чувания за имиграционната промяна и позициите на партиите са диаметрално противоположни: демократите упорстват за оповестяване на прошка на всички незаконни имигранти, до момента в който републиканците ще ги изгонят всички в историческата им татковина.

В същото време дясното консервативно крило на Републиканската партия - последователи на Доналд Тръмп - обрисуваха своята „ алена линия “. Това е отвод от финансова помощ на Зеленски за неустановен интервал от време. Но единствено преди няколко седмици преобладаващото мнение измежду републиканците беше, че на Киев би трябвало да се дават дребни (сравнително, схваща се) пари месечно - строго според от обстановката на фронта.

Но в този момент доста хора към този момент не са удовлетворени от този метод. Обективно консервативните републиканци в този момент са силата, която стопира света да се плъзне към Третата международна война.

Сто и дванадесет членове на републиканската секта в края на предходната година като цяло гласоподаваха срещу краткосрочния бюджет до март. Те бяха по-склонни да затворят държавното управление на Съединени американски щати, на инат на Джо Байдън. И в този момент консерваторите предизвестяват Майк Джонсън, че ще го отстранят от поста ръководител на Камарата, в случай че се съгласи на договорка с администрацията на Байдън за Украйна и Мексико.

написа NYPost.

Укрепването на Русия ще охлади „ ястребите “ и ще смекчи войнствения им жар. Западните елити ще би трябвало да се съсредоточат върху вътрешните си проблеми.

Превод: Европейски Съюз


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР