В интервю за американския вестник The New York Times високопоставени

...
В интервю за американския вестник The New York Times високопоставени
Коментари Харесай

От Хамас си пожелали постоянна война с Израел, не искали да управляват Газа

В изявление за американския вестник The New York Times високопоставени чиновници на " Хамас " отхвърлиха концепцията, че желаят да ръководят Ивицата Газа, с цел да подобрят обстановката в анклава. Целта на интервенцията им от 7 октомври е била да предизвикат положение на " непрекъсната война “ с Израел, написа " Фокус ".

" Надявам се, че положението на война с Израел по всички граници ще бъде непрекъснато и че арабският свят ще застане на наша страна “, цитира изданието думите на съветника на ХАМАС Тахер Ел-Нуну.

" Целта на ХАМАС не е да ръководи Ивицата Газа и да я доставя с вода и електричество “, съобщи Халил ал-Хая, член на политическото бюро на групировката.

" Тази борба не се случва, тъй като желаеме гориво или служащи. Не ставаше дума за възстановяване на обстановката в Газа. Тази борба цели да обърне обстановката изцяло с главата надолу “, добави той.

Посланието на ХАМАС към света е, че " палестинската идея не е мъртва “ и се надява да си върне поддръжката на арабския свят. Тези задания са претендирали " велико дело “ " и без подозрение беше ясно, че реакцията на това велико дело също щеше да бъде страхотна “, акцентира ал-Хая.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР