В интернет се разпространява таен списък със стартовите дати за

...
В интернет се разпространява таен списък със стартовите дати за
Коментари Харесай

Пандемията е била планирана? Проверка на фактите:


В интернет се популяризира " скришен лист " със стартовите дати за другите разновидности на ковид, който има за цел да потвърди, че върлуващият в този момент вид Омикрон е бил плануван. Каква е истината? Проверихме обстоятелствата:

Въпросният лист с " плануваните " разновидности на ковид

Още през лятото из обществените мрежи се заприказва за някакъв скришен проект за разпространяването на другите разновидности на ковид. Сега тези теории още веднъж се популяризират всеобщо. Става дума за фотоси на лист, който доказвал, че пандемията е била " планувана ".
Редакцията предлага
Таен проект? В това няма нищо правилно.

" Появи се нов вид на име Омикрон. ТЕ трансформираха своя проект -, а, че стартирането му е било планувано за май 2022 ". В постингите се чете и следното предизвестие: " Това са плануваните разновидности на Ковид-19 (…), не бъди малоумен, не се поддавай на операции ".

Единствената операция тук е самият лист - след инспекция на обстоятелствата установихме, че той е цялостна небивалица. На първо място нашите изследвания демонстрираха, че този лист няма никаква връзка с посочените в него организации. Нищо правилно няма и в маркираните " стартови дати " на вирусните разновидности, които, прочее, въобще не съответстват с действителното време, в което се появиха за пръв път. Делта разновидността да вземем за пример беше записана за пръв път през октомври 2020, а не както се твърди в листата през юни 2021. Освен това е известно, че вирусните разновидности пораждат по натурален метод и по тази причина няма по какъв начин да бъдат планувани.

Дъждовни води помоли за мнение всичките четири организации, упоменати в така наречен календар на вирусните разновидности. В отговор представител на СЗО съобщи, че това не е документ на СЗО и че вирусните разновидности няма по какъв начин да бъдат предсказани. " Нямаме нищо общо с тази подправена графика ", съобщи и говорителка на Световния стопански конгрес, а от фондацията на Бил и Мелинда Гейтс дадоха отговор напълно малко: " Това изказване е погрешно ". Категоричен отговор получихме и от американския университет " Джонс Хопкинс ": " Вече беше потвърдено, че тези изказвания са изцяло погрешни, а " Джонс Хопкинс " няма нищо общо с разпространението на тази дезинформация ".

И в действителност: още през лятото беше открито, че описът е подправен, само че все пак той беше оповестен и споделян още веднъж и още веднъж. Нашите информации сочат, че. Още същия месец описът се е популяризирал и в Инстаграм с подправената информация, че пандемията била авансово планувана. С описът доближи нов пик на известност, а доста потребители гледат на " предсказанието " за появяването на този вид като на изрично доказателство за достоверността на " тайния проект ".
 Тази графика демонстрира разпространяването на Омикрон по света
Разпространението на Омикрон по света

При това редът, в който се появяват наименованията на новите вирусни разновидности, не изисква никакви оракулски качества. На 31 май СЗО показа метода, по който се дават имена на рисковите разновидности на ковид - употребяват се поредни букви от гръцката писменост, като прескочени бяха единствено буквите Ни (Ny) и Кси (Xi), защото първата звучи съвсем като британското " new " и може да докара до недоразумения, а Xi е постоянно срещано име в Китай, заради което тази писмен знак също се оказа несъответствуваща.

Лъжи и дезинформация

Този така наречен календар за появяването на вирусните разновидности е подправен и заради тази причина: знае се, че вирусните разновидности се появяват по натурален метод и по тази причина няма по какъв начин да бъдат планувани. По данни на немското здравно министерство досега са известни към 1500 разнообразни разновидности на SARS-CoV-2.

Т.нар. календар не е първата лъжлива информация за някакъв сякаш скришен проект за пандемията. Така да вземем за пример към този момент на няколко пъти се показваха подправени вести с обвинявания към Международния валутен фонд или към немското държавно управление, че били замислили и възнамерявали експлоадирането и развоя на пандемията. И двете изказвания са потвърдено погрешни.

*****

Вижте и това видео:
" Елате да се ваксинирате ": един ден с двама лекари от Враца
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР