В интернет се появи фотография на китайския стратегически бомбардировач Xian

...
В интернет се появи фотография на китайския стратегически бомбардировач Xian
Коментари Харесай

Появи се СНИМКА на нов китайски бомбардировач с крилати ракети

В интернет се появи снимка на китайския стратегически бомбардировач Xian H-6K, въоръжен с нови крилати ракети с оптическа система за ориентиране, заяви rusvesna.su. На изображението се вижда бомбардировачът с четири крилати ракети – две KD-63 и две KD-20. Последните са със защитни чохли в предната част, употребявани за отбрана на главите за самонасочване на ракетите с телевизионна и термовизионна системи за самонасочване. Според специалистите става дума за нов вид на ракетата KD-20 с оптична система за ориентиране.

Според експерти, още през 2013 година Китай направил рационализация на истинската инерциална система за ориентиране на KD-20. Ракетата е вид на въздушно основаната крилата ракета DF-10. Далечината й за изстрелване се прави оценка на 2000-2200 км. Бомбардировачът Xian H-6K шест възела за окачване на такива ракети.

Н-6 е единственият китайски стратегически бомбардировач и по тази причина неговият оръжеен боеприпас провокира интерес у специалистите. Той е китайско усъвършенствано копие на творби преди 60-65 г и от дълго време снет от въоръжение руски бомбардировач Ту-16, като всъщност наподобява на прототипа си единствено външно – и механиката, и електрониката му са изцяло модерни.

Вариантът Н-6К е най-късната трансформация на Н-6. Самолетът е получил нови турбовентилаторни мотори с двигателна сила от 11,8 тона всеки. Според специалисти, Военновъздушни сили на КНР разполагат с не по-малко от 50 бомбардировача Н-6К.

Редакция БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР