В интерес на стабилността на Обединена Европа е всяка страна

...
В интерес на стабилността на Обединена Европа е всяка страна
Коментари Харесай

Радев към Макрон: България очаква категорични резултати от РСМ

В интерес на стабилността на Обединена Европа е всяка страна претендент за член на Европейски Съюз да отстоява европейските полезности, свързани с правата на нейните жители, и България чака безапелационни резултати от страна на Република Северна Македония в тази тенденция, преди да даде единодушието си за започване на договаряния, уточни по време на телефонен диалог с френския президент Еманюел Макрон българският държавен глава.

Това оповестява президенстският пресцентър.

Румен Радев уточни също по този начин, че сред България и Република Северна Македония беше реализирано единодушие за правене на пътна карта, която да очертае краткосрочни и дълготрайни цели, чието осъществяване да придвижи напред процеса на европейска интеграция за югозападната ни съседка, само че към момента няма резултати в тази тенденция. Очакването на страната ни за правно обвързващи гаранции, които да залегнат в преговорната рамка за Република Северна Македония и да подсигуряват осъществяването на поетите задължения от страна на РСМ, също бе маркирано от президента, отбелязва пресцентърът.

Румен Радев е подчертал също по този начин, че неизпълнението на Двустранния контракт за другарство и добросъседство и съдействие от страна на РСМ, 5 години след неговото сключване, изисква съответни стъпки и резултати, осъществяването на които да възвърне и укрепи доверието ни.

ПрезидентътЕманюел Макрон е изразил готовността наФранция да поддържа България, тъй че военновъздушните сили на страната ни да не изгубят отбранителни качества до приемането на предплатените от България изтребители F-16.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР