В Института по отбрана Проф. Цветан Лазаров бяха представени резултатите

...
В Института по отбрана Проф. Цветан Лазаров бяха представени резултатите
Коментари Харесай

Представиха резултатите от изпитанията на новите защитни облекла за медиците

В Института по защита " Проф. Цветан Лазаров " бяха показани резултатите от тестванията на образци за защитни дрехи на медицински личен състав по отношение на ограниченията против ковид. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на защитата.

Тестовете са траяли от 22.00 ч. нощес до 07.00 ч. тази заран. На тестване са били подложени материи на двама производители. На представянето е участвал заместник-министърът на защитата Атанас Запрянов.



" През нощта са осъществени редица действия, които в естествени условия протичат доста по-спокойно. И двете образци са на български производители и дават отговор на условията по БДС. Изпробвани са платът, шевовете, всички движещи се детайли по структурата ", е обяснил началникът на Института по защита полковник Димитър Кирков. Той е показал, че показаните мостри са задоволително положителни и надеждни, с цел да предпазят медицинските служащи.

" Изключително съм задоволен от това, което виждам. Още при изработването на прототипите личеше, че защитното облекло ще е комфортно, гъвкаво, леко, няма да затруднява придвижванията, е споделил генерал-майор Венцислав Мутафчийски, началник на националния спешен щаб за битка с ковид.

Благодарност и висока оценка за осъщественото от Института по защита е дал и министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев.

По предложение на министъра на защитата няколко десетки хиляди защитни маски ще бъдат деблокирани от военновременния запас , заяви вицеадмирал Емил Ефтимов, заместник-началник на защитата. Деблокирани ще бъдат респираторни маски МР - 70.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР