В Индия откриха най-високата статуя в светаВ Индия официално беше

...
В Индия откриха най-високата статуя в светаВ Индия официално беше
Коментари Харесай

В Индия откриха най-високата статуя в света

В Индия откриха най-високата скулптура в света
В Индия публично беше открита най-високата скулптура в света с фойерверки и фолклорни танци, само че и при съществени ограничения за сигурност, защото локални групи недоволстват от гигантските разноски за скулптурата на воин за самостоятелност, висока 182 метра.

Премиерът Нарендра Моди публично откри статуята на Сардар Пател, описвайки завършването на плана като "ден, който ще бъде запомнен в историята на Индия".

Над статуята прелетяха самолети на военновъздушни сили и облаци от розови листенца бяха изхвърлени от хеликоптери на главата на Пател.

Моди приветства "стратегическото мислене" на Сардар Пател за обединяването на страната след независимостта през 1947 година и разказа Статуята на единството като "символ на нашите инженерни и механически умения".

За защита на събитието бяха ситуирани близо 5000 служители на реда. Статуята се намира в далечен регион на щата Гуджарат.

Властите не оставиха късмет на общности да провеждат митинги поради решението за статуята да бъдат изхарчени 29,9 милиарда рупии (около 400 млн. долара), множеството от които са обществени средства. В работата по монумента участваха 3500 служащи, измежду които и няколко стотин китайци.

Дронове и хеликоптери охраняваха от въздуха обекта, откакто старейшините на 22 села подписаха писмо, в което приканиха Моди да не участва на церемонията.

Сардар Пател е бил вицепремиер в първото индийско държавно управление след независимостта. Той станал прочут като „ стоманеният човек “ поради това, че съумял да убеди враждуващи щати – от време на време и посредством опасността за приложимост на мощ – да се причислят към новата обединена страна.

Името му в огромна степен е засенчено от династията Неру-Ганди, която доминираше индийската политика от 19467 година Но въодушевените от Моди националисти търсеха възобновяване на наличието му в публичния живот.

Статуята на Пател е повече от два пъти по-висока от нюйоркската Статуя на свободата и също по този начин кара да наподобява дребна високия 128 м. Буда от храма на пролетта в Китай, която се подрежда на второ място по височина в света. За статуята на Пател са употребявани близо 100 000 тона бетон и стомана.

Индийските управляващи се надяват, че статуята ще притегли 15 000 гости дневно.

Индия също по този начин работи върху гигантска скулптура на воина от XVII век крал Чхатрапати Шиваджи, яздещ кон и размахващ меч, който господства измежду 2021 година пейзажа в Мумбай. Монументът би трябвало да се извиси на 212 метра./АФП
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР