В хода на зимната пауза в MotoGP се появиха слухове,

...
В хода на зимната пауза в MotoGP се появиха слухове,
Коментари Харесай

Как Хорхе Мартин може да премине в Ямаха, ако не пожелае да остане в Прамак Дукати?

В хода на зимната пауза в MotoGP се появиха клюки, че Хорхе Мартин е почнал договаряния с Ямаха за вероятно прекосяване в отбора на японците за сезон 2024 в кралския клас. Но какъв брой действителни са възможностите това да се случи?

Към момента испанецът се състезава за отбора на Прамак Дукати, за който кара от своя дебют в MotoGP през 2021 година насам. Според италианското издание Gazzetta dello Sport в контракта на Мартин със сателитния екип на Дукати има уговорка, която разрешава на водача да приключи съглашение едностранно, в случай че получи предложение от фабричен тим. Самата уговорка може да се задейства от месец юли.
 Започнал ли е Хорхе Мартин договаряния с Ямаха? Започнал ли е Хорхе Мартин договаряния с Ямаха?
С оглед на обстоятелството, че Мартин е първият избор на Ямаха то такава оферта може да се счита за обезпечена, само че дали водачът ще я одобри е различен въпрос. Преди началото на сезона сигурно щеше да е елементарно да се допусна, че Мартин няма да се замисли и ще одобри предлагането на Ямаха да стане съотборник със международния първенец за 2021 година Фабио Куартараро. Разочароващото показване на японския производител от началото на годината обаче наподобява е трансформирало решението на Мартин.
 Куартараро не е убеден, че Ямаха знае по какъв начин да излезе от рецесията в MotoGP Куартараро не е убеден, че Ямаха знае по какъв начин да излезе от рецесията в MotoGP
През последните седмици той неколкократно съобщи пред медиите, че се усеща благополучен и удовлетворен в Прамак Дукати, макар напрежението, което имаше сред него и Дукати през предходната година. Именно Мартин бе считан за главния претендент за мястото на Джак Милър в заводския отбор на италианците, което в последна сметка отиде в ръцето на Енеа Бастианини след доста мощната акция, което направи италианеца с едногодишния мотор на Грезини Дукати.

„ Догодина по това време ще си диря място, не бързам “, сподели пред медиите в Льо Ман предходната седмица Мартин, което навежда на мисълта, че той по-скоро ще остане в Прамак Дукати за сезон 2024.

В подобен случай пред Ямаха ще има две варианти – или да продължат контракта на Франко Морбидели, или да потърсят различен вид за заместител на италианеца. По-вероятно е в Ивата да изберат втория вид, защото представянето на Морбидели през последните две години е меко казано трагично, без значение от цялостните проблеми на Ямаха.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР