В хода на форекс търговията в понеделник сутринта щатският долар

...
В хода на форекс търговията в понеделник сутринта щатският долар
Коментари Харесай

Еврото и паундът изапочват седмицата с плахо покачване

В хода на форекс търговията в понеделник сутринта щатският $ се намалява съвсем леко по отношение на главните международни валути. Инвеститорите правят оценка изказванията на американски политици за реализиране на кардинално съглашение за увеличение на лимита за държавни заеми.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън сподели през уикенда, че е постигнал бюджетна договорка с ръководителя на Камарата на представителите Кевин Маккарти. Според него постигнатото съглашение предотвратява " най-тежката допустима рецесия ", т.е. опцията за несъблюдение на държавния дълг на Съединени американски щати. Преговарящите завършват текста на законопроекта, който по-късно ще отиде в Камарата на представителите и Сената.

В същото време размерът на търговията на валутния пазар в понеделник може да бъде по-нисък от нормалния заради обстоятелството, че фондовите тържища в Съединени американски щати и Англия са затворени заради публични празници.

Към 11 часа българско време общата европейска валута нарастна по отношение на американската с 0,04% и се разменя на пазар на равнище 1,0728 $ за едно евро спрямо 1,0723 $ за евро при затварянето на миналата сесия.

Курсът на английската лира стерлинг в това време се резервира без осезаема динамичност - $1,2345 за един паунд при $1,2344 за паунд предишния петък.

По отношение на японската валута американските пари поевтиняват с с 0,12% - до 140,45 йени за един $ по отношение на 140,60 йени за $ при закриване на търговията в петък.

Индексът ICE, който демонстрира динамичността на $ по отношение на шест валути (евро, швейцарски франк, йена, канадски $, лира стерлинг и шведска крона), през днешния ден сутринта е надолу с 0,08%. Индикаторът се увеличи с 0,9% през последната седмица.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР