В хладилника сиренето се съхранява най-добре, опаковано във фолио или

...
В хладилника сиренето се съхранява най-добре, опаковано във фолио или
Коментари Харесай

Правите голяма ГРЕШКА, ако държите сиренето в пластмасова торбичка

В хладилника сиренето се съхранява най-добре, опаковано във фолио или в оризова хартия, защото в елементарна хартия изсъхва.
Сиренето няма да изсъхне най-малко седмица, в случай че в чинията до него се постави късче захар и компактно се похлупи с друга паница. Съхранявайте сиренето надалеч от камерата за надълбоко заледяване в хладилника.
Ако ви се постанова да съхранявате сирене отвън хладилника, това най-добре става, в случай че го увиете в забрадка, намокрена щедро със солена вода.
Ако сиренето е сухо, можете още веднъж да го извършите меко и прелестно на усет, в случай че го оставите известно време накиснато в прясно мляко.
Как да съхраняваме сирене
Сиренето се съхранява дълго време, в случай че го поставите в бездънен съд и го покриете с мокра забрадка. Друг вид на запазване на сирене е да го увиете с забрадка и да я поръсите от горната страна със сол.
Сиренето се съхранява добре и в саламура. Колкото по-качествено е сиренето, толкоз по-добре и по-дълго може да се запази.

Ако сиренето се троши, значи не е направено скоро и част от потребните му субстанции са изгубени. Най-добре е да купувате сирене в саламура.
Ако не е в саламура, пригответе такава сами от слаб разтвор на сол във вода. Можете да съхранявате сиренето в пластмасова кутия.
Преди да нарежете сиренето, изплакнете ножа с гореща вода. Така сиренето няма да се троши и ще се съхранява доста по-дълго.
Прекалено соленото сирене се накисва в топла вода или в прясно мляко.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР