В Града на Давид, т.е. в стария град в Ерусалим

...
В Града на Давид, т.е. в стария град в Ерусалим
Коментари Харесай

Археолози откриха древна улица в Ерусалим, която водела към Храмовия хълм

В Града на Давид, т.е. в остарелия град в Ерусалим археолози се натъкнаха на антична улица, по която поклонници са се придвижвали към Храмовия рид, заяви Физ.орг.

Специалистите заключиха, че улицата е била издигната по разпореждане на Пилат Понтийски.

По време на разкопките бил открит 220-метров сектор от улицата, която свързвала Силоамското езеро с Храмовия рид. Археолозите попаднали също на 100 монети, които датират от интервала 17-31 година Те свидетелстват, че улицата е била издигната по времето на Пилат Понтийски, прокуратора на римската провинция Юдея през интервала 26 - 36 година при ръководството на император Тиберий.

Улицата в началото е била открита още през 1894 година Била е дълга 600 метра, необятна 8 метра и е била издигната от плочи от варовик. Смята се, че за задачата са били употребявали 10 хиляди тона скали.

Според Библията, в Силоам кьорав по рождение човек е бил оздравял от Исус Христос. Учените са на мнение, че улицата, свързваща две значими за юдеите и християните светини, е била употребена от поклонници. Освен това Пилат Понтийски може да е наредил да се построи улицата, с цел да се понижат вълненията измежду жителите на Ерусалим, да се подчертае връзката на града с Римската империя и да увековечи името си посредством огромни строителни работи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР