В град Кавала, Гърция, се проведе консултационен ден по въпросите

...
В град Кавала, Гърция, се проведе консултационен ден по въпросите
Коментари Харесай

НОИ отново консултира сънародниците ни в Гърция

В град Кавала, Гърция, се организира консултационен ден по въпросите за общественото обезпечаване и преноса на осигурителни права в Европейския съюз за българите, живеещи и работещи в градовете Кавала и Ксанти и покрайнините.

Нашите сънародници се интересуваха главно от изискванията за придобиване на право на българска пенсия, зачита ли се гръцкият стаж при определянето на правото на нея, опциите за ранно пенсиониране, условията за стаж при разпределяне на пенсия у нас и опцията за възнаграждение на осигурителни вноски при недостигащ стаж.

Поставени бяха и въпроси, свързани с разпоредбите на съгласуваност на системите за обществена сигурност, съдържащи се в европейските регламенти и използването им съгласно конкретиката на всеки един случай.

На разположение на заинтригуваните лица бяха специалисти от териториалните поделения на Националния застрахователен институт (НОИ) в Благоевград и Кюстендил, ръководени от Илиан Георгиев, шеф на териториалното отделение на Национален осигурителен институт в Благоевград. Първият екип отговаряше на въпроси свързани с пенсии, а вторият на въпроси от региона на краткосрочните заплащания.

От посолството на България в Атина присъединяване взе Димитър Божилов, началник на службата по трудови и обществени въпроси. Предварителната подготовка на проявата се реализира в съдействие сред Национален осигурителен институт, Генералното консулство на България в Солун и сдружение „ България “ в Кавала.

През октомври т.г. сходен консултационен ден по въпроси, свързани с разпоредбите за приемане на пенсия в южната ни съседка, бе извършен в Солун.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР