В германския град Гелзенкирхен скоро ще се появи паметник на

...
В германския град Гелзенкирхен скоро ще се появи паметник на
Коментари Харесай

В германския град Гелзенкирхен ще се появи паметник на Ленин

В немския град Гелзенкирхен скоро ще се появи монумент на Ленин макар митингите на част от популацията и градските управляващи. Административният съд на Гелзенкирхен анулира заповедите на градските управляващи за прекъсване на строителството, като разреши на Марксистко-ленинската партия на Германия (МЛПГ) като притежател на градски аграрен имот,  да пристъпи към издигането на скулптура на руския водач, управлявал въоръжената гражданска война на Русия през 1917 година, оповестява БГнес.

Противниците на самодейността считат, че статуята ще вреди на намиращ се наоколо исторически обект. Според тях ликът на Ленин ще скапе наследствената стойност на намираща се в съседство постройка на някогашната банка за комунални спестявания Шпаркасе. Припомня се също, че локалният футболен клуб " Шалке "  е спонсориран от съветския държавен енергиен колос „ Газпром “.

Според съдът обаче архитектурното несъгласие и разногласието за историческата роля на Ленин са без значение, защото статуята ще бъде сложена на повече от 10 метра от постройката.

Противопоставящите се на изправянето на Ленин в Гелзенкирхен към момента могат да апелират решението пред по-горен съд. Окуражени от решението на локалния съд, от МЛПГ излязоха с прессъобщение, което гласи: " Няколко седмици преди 150-ия си рожден ден Владимир Илич Ленин още веднъж завоюва огромна победа. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР