В Германия има един град, наречен Фугерай (Fuggerei), където наемът

...
В Германия има един град, наречен Фугерай (Fuggerei), където наемът
Коментари Харесай

Наемът в германски град остава непроменен повече от 500 години

В Германия има един град, наименуван Фугерай (Fuggerei), където наемът остава един гулден на година - еквивалентно на 0,88 евро - от 1521 година насам. Това са малко повече от 500 години. 

Фугерай е град в града Аугсбург, Бавария, който се състои от 67 къщи, разграничени на 142 жилището, църквата " Сан Марко ", и административна постройка. Плюс към 150 поданици.

Изглежда прекомерно хубаво, с цел да е истина – само че това е място, на което инфлацията не се отразява по никакъв метод.

Фугерай е учреден през 1521 година от Якоб Фугер Богатият (1459-1525) за нуждаещите се поданици на Аугсбург - и от този момент е непрекъснато населяван. Якоб става извънредно богат от търговия на благородни метали. Неговото завещание е най-старият действителен обществен жилищен комплекс в света.

И до през днешния ден хора с ниски приходи могат да живеят там против изумително ниския годишен главен наем с помощта на учредената от Якоб фондация – плюс три ежедневни молебствия. Тоест би трябвало да сте католици. 

Фугерай заема ограден имот с повърхност към 15 000 квадратни метра тъкмо до центъра на Аугсбург. Достъпът е през някоя от петте врати, които се затварят с резета в 22:00 часа всеки ден.Възможно е да извършите обиколка с екскурзовод на града. Входната такса? Шест евро и 80 цента – или към седем пъти годишния наем.

Атракциите включват два музея, бункер от Втората международна война и „ резиденция “ – апартамент, който демонстрира какъв е животът на хората, които живеят там.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР