В Генуа започна мащабен процес във връзка със срутването моста

...
В Генуа започна мащабен процес във връзка със срутването моста
Коментари Харесай

В Генуа започна мащабен процес за срутването на моста "Моранди"

В Генуа стартира огромен развой във връзка със сриването моста " Моранди ". Инцидентът стана на 14 август 2018 година. Загинаха 43 души.

Обвинени са 59 души. Сред тях са  някогашни висши ръководители и експерти на Autostrade и на Spea - компанията за поддръжката и инспекциите на моста, сегашни и някогашни ръководители и чиновници на Министерството на инфраструктурата.

Обвиненията са по разнообразни аргументи като множествени умишлени убийства, убийства на пътя, съзнателно сриване, безучастие по работа, посягане върху сигурността на превоза и други

Според прокуратурата множеството от обвинените са знаели,  че мостът може да падне, само че не създали нищо.

Ще бъдат изслушани 178 очевидци измежду които някогашните министри Грациано Делрио и Антонио Ди Пиетро както и над 200 цивилен страни,  без комитета на околните на починалите. Разследваните за административна отговорност Autostrade и Spea заплатиха към 30 милиона евро и са отвън процеса по този параграф.

Поради огромният брой на участващите в него, той се организира по едно и също време в няколко зали. Ограниченият достъп на медиите докара до тяхното неодобрение.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР