В Гърция започват да раздават безплатни тестове за COVID-19 от

...
В Гърция започват да раздават безплатни тестове за COVID-19 от
Коментари Харесай

В Гърция започват да раздават в аптеките безплатни тестове за COVID-19

В Гърция стартират да раздават безвъзмездни проби за COVID-19 от аптеките. Тази вечер управляващите оповестиха леко разхлабване на ограниченията, само че не отвориха заведенията и магазините.

Всички гръцки жители, както и чужденците, които работят и се обезпечават в Гърция, получават право на един безвъзмезден бърз тест за ковид през седмицата. Тестовете ще се получават от аптеките. Очаква се по този метод за седмица да се извършат към 10 милиона теста на популацията.

Лекари разясняват, че това е предложение на медиците от началото на пандемията и ще помогне за бързо фиксиране на позитивните проби и уединяване на инфектираните.

По отношение предстоящото облекчение на строгите ограничения, държавното управление за в този момент ползва единствено леки промени.

От понеделник отварят фризьорските салони, само че комерсиалните обекти остават затворени. Променя се вечерния час от 19 на 21 часа. Позволено е спортуване единствено в паркове наоколо до дома. Отварят и археологическите музеи навън.

Под напън на публичното мнение и духовенството църквите остават отворени, като броят на присъстващите на литургия се дефинира от площта на храма.

От здравното министерство оповестяват, че към статут на непоколебим локдаун се включват островите Миконос, Закинтос и град Орестиада. Облекчават се ограниченията в области, където в последната седмица се следи лимитирано разпространяване на вируса.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР