В Гърция влизат в сила по-строги мерки срещу разпространението на

...
В Гърция влизат в сила по-строги мерки срещу разпространението на
Коментари Харесай

В Гърция въвеждат по-строги мерки

В Гърция влизат в действие по-строги ограничения против разпространяването на ковид. Маските стават наложителни и навън, вкарва се вечерен час. Магазините и заведенията в дейните региони ще работят с понижено работно време.

Задължително носене на защитни маски на закрито и намерено в цялата страна вкарва гръцкото държавно управление. В общо 19 области влиза в действие възбрана за придвижване на жителите от 12,30 през нощта до 5 сутринта. Сред засегнатите региони са Атина, Солун и Серес. В питейни заведения и заведения за хранене, които наложително затварят в среднощ, клиентите може да заемат до 50% от потенциала на заведението и би трябвало да съблюдават отдалеченост.

Търговските обекти ще работят при прецизно спазване на санитарните ограничения. В рисковите региони е неразрешено да се събират повече от 9 души, предлага се да не се посещават и родственици. Държавните и частни компании минават към работа отдалечено, където е допустимо.

Засега единствено областите Козани и Касторя са в условия на карантина.

Полицията ще следи за съблюдаване на ограниченията, като на нарушителите ще се постановат високи санкции, предизвести министърът по отбрана на жителите Хрисохоидис.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР