В Гърция влизат в сила нови мерки за заведенията, засягащи

...
В Гърция влизат в сила нови мерки за заведенията, засягащи
Коментари Харесай

В заведенията на закрито в Гърция не се допускат клиенти без Covid сертификат

В Гърция влизат в действие нови ограничения за заведенията, засягащи имунизираните против Covid-19. Същевременно поради по-висок на риск от заразяване, предава кореспондентът на БНР в южната ни съседка.

От през днешния ден залите в заведенията на закрито са единствено за имунизирани клиенти. Със стикери на входната врата заведенията предизвестяват, че не се позволяват клиенти без документ.

За заведенията навън към този момент не се разрешава да има правостоящи клиенти на бара. В открити нощни заведения и нощни питейни заведения е наложително към този момент клиентите да са седнали на маса и да се съблюдава прецизно наредбата за безвредно разстояние сред тях.

" Започва лятото на седналите ", гласят разяснява в обществените мрежи, а притежателите на нощни заведения са уверени, че новите ограничения ще доведат до всеобщи банкрути.

За да избегнат възбраната, на остров Миконос проведоха празненство на круизен транспортен съд - без маски и отдалеченост, а входът е 200 евро. Полицията задържа екипажа на кораба.

От министерството на опазването на здравето на Гърция оповестяват за няколко туристически региона, които към този момент са на равнище " оранжев код " заради внезапно нарастване броят на инфектираните.

Сред тях са известни туристически дестинации Миконос, Санторини, част от остров Крит, Парос и област Атика. На тези места се усилиха екипите по тестване за ковид и контролът върху съблюдаване на ограниченията, свидетелства кореспондентът на БНР.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР