В Гърция продължава спадът на новозаразени, но засега здравните власти

...
В Гърция продължава спадът на новозаразени, но засега здравните власти
Коментари Харесай

Гърция: Спада броят на Covid заразените, но ограниченията остават същите

В Гърция продължава спадът на новозаразени, само че към този момент здравните управляващи не разискват анулация на ограничаващи ограничения до края на месеца.

Премиерът Мицотакис отхвърли да удължи периода за имунизиране на хората над 60 години, които от на следващия ден ще бъдат глобявани със 100 евро дневно.

" Очаквахме по-бавен спад на броя на новозаразените дневно ", съобщи професор Вана Папаевангелу в коментар за придвижването на ковид за седмица от 50 хиляди дневно до 17 хиляди.

Наложените ограничения, както и строгият надзор дават резултат, е мнението на специалистите от Съвета за надзор на пандемията.

Над милион и половина възпитаници са тествани по три пъти за седмица, което дава на здравните управляващи действителна картина на заразяемост измежду децата, разяснява министърът на образованието Карамеос.

И идната образователна седмица продължава тестване на децата по същия метод, като се изисква наложителен тест и от имунизираните учители и възпитаници.

Министърът на опазването на здравето Плеврис дефинира като " сполучлив " законът за наложителното имунизиране, като 90% от хората над 60 години към този момент са се записали за слагане на доза ваксина или бустер, преди утрешния ден, когато ще бъдат глобявани.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР