В Гърция отпадат някои вътрешните ограничителни мерки – намалява се

...
В Гърция отпадат някои вътрешните ограничителни мерки – намалява се
Коментари Харесай

Гърция отваря заведенията на открито и съкращава вечерния час

В Гърция отпадат някои вътрешните ограничаващи ограничения – понижава се вечерният час и отварят заведенията навън при избрани условия, заяви Министерството на външните работи.

По информация на посолството ни в Атина възбраната за придвижване ще важи в интервала сред 23 ч. и 5 ч., вместо както до момента от 22 ч. до 5 ч., като остава условието за изпращане на SMS преди излизане от у дома.

Отварят се и заведенията за публично хранене, само че единствено в площите навън, при ограничаване до 6 души на маса. В заведенията няма да е позволено стартирането на музика.

Кафенетата и заведенията за хранене в хотелите работят и в закритите си елементи, при потенциал сред 40% и 50% според от категорията на заведенията, в която те попадат.

Ограничаването на придвижването на жители сред другите области с избрани изключения, както и останалите вътрешни противоепидемични ограничаващи ограничения все още остават в действие до понеделник, 10 май 2021 година

Няма смяна в досегашния най-малък кръг учредения за влизане в Република Гърция. Пътуването за туризъм не е измежду тях. Всяко влизане в страната следва да бъде подкрепено от съответните документи за основанието за пътешестване.

При влизане на гръцка територия, без значение от типа превоз, от пътуващите се изисква да показват отрицателен резултат от тест по метода PCR, изработен не по-рано от 72 часа от влизането в страната. Изискването за PCR тест важи и за деца над 5-годишна възраст. При влизане гръцките управляващи по своя преценка мога да изискат на всеки от пътуващите да бъде изработен тест (бърз или PCR).

Гражданите следва да имат генериран QR код след попълване на Passenger Locator Form (PLF) на https://travel.gov.gr/#/.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР