В Гърция отбелязват националния празник Денят Охи. В Солун празникът

...
В Гърция отбелязват националния празник Денят Охи. В Солун празникът
Коментари Харесай

Гърция празнува

В Гърция означават националния празник " Денят Охи ". В Солун празникът беше почетен с боен церемониал, а в Атина - с ученическа манифестация, заяви БНР.

Гърция е единствената страна в Европа, която празнува като народен празник не края на една война, а нейното начало - с гръцкото " Охи " страната се включва във Втората Световна война.

Военният церемониал в Солун мина под полета на бойни самолети и хеликоптери. На него участваха президентът на страната Прокопис Павлопулос и министърът на защитата в южната ни съседка - Панос Каменос.

По време на парада в Солун министърът на защитата в Гърция Панос Каменос разяснява тематиката с името на Бившата югославска република Македония. По думите му разногласието с името на Македония може да бъде решен само когато всички водачи на парламентарните партии гласоподават единомислещо за предлагането. Ако няма консенсус сред водачите, въпросът би трябвало да се сложи на народен референдум, уточни Каменос. От своя страна президентът Павлопулос прикани гръцкия народ да бъде обединен.

Въпреки неприятните атмосферни условия, парадът в Солун и манифестациите в цялата страна бяха следени от хиляди жители, а на множеството домове в южната ни съседка към момента може да се види обтегнат гръцкия байрак.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР