В епизод 449 Трамвай по желание“ среща своята публика с

...
В епизод 449 Трамвай по желание“ среща своята публика с
Коментари Харесай

Черното лале

В епизод 449 „ Трамвай по избор “ среща своята аудитория с най-екзотичното и мистериозно цвете на актуалната българска театрална сцена Бистра Иджома Окереке.

В разгара на Covid рецесията младата актриса предложи различен свят на българското общество – стихосбирката „ Аз зад черното и бялото “. Книгата се състои от три цикъла – „ Черно “, „ Бяло “ и „ Аз “ и съдържа над 80 стихотворения. „ Обичам поезията, само че не дръзвам да назовавам творчеството си лирика, тъй като аз не съм стихотворец. Аз съм актьор, който написа под стихотворна форма. “ Така мистериозната Бистра разказва забежката си в мерената тирада. Други са уверени, че назад – сцената ни е посетена от нежно и далечно поетично дарование. Всъщност привилегията е и за фенове, и за читатели – контактът вълноломно и бистро артистично събитие.

 Бистра Иджома Окереке е родена на 17 юни 1995 година в град Оърри, Нигерия, само че от дребна живее в София. С огромната си обич – театъра, стартира на 16-годишна възраст в актьорска школа МОНТФИЗ с преподаватели Михаил Милчев и Росица Гевренова. Завършва „ Актьорство за трагичен спектакъл “ в НАТФИЗ „ Кр. Сарафов “ в класа на проф. доктор Атанас Атанасов през 2019 година

Между театъра и киното, сред черното и бялото, сред идеализма и грубоватата реалност – това е все тя, безпределно надарената и извънредно необикновената, елегантното и мистериозно черно лале на българския спектакъл Бистра Иджома Окереке.

Не съм черна
и бяла не съм
аз съм точката
сред черното и бялото

Чуйте предаването от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР