В епизод 421 Трамвай по желание“ среща своята публика с

...
В епизод 421 Трамвай по желание“ среща своята публика с
Коментари Харесай

Сега, тогава, утре

В епизод 421 „ Трамвай по избор “ среща своята аудитория с неуморния рокаджия Георги Мархолев.

Повод за срещата е вълнуващия концерт във връзка 50-годишнината на Бургаската британска гимназия „ Гео Милев “, раздрусал на 14 май Летния спектакъл в града. Събитието е от народен мащаб, защото ученици на тази гимназия са персони със сериозен принос за културата и обществото, като Петя Дубарова, Ваня Костова, Пламен Ставрев, както и огромни актьори, художници, архитекти, банкери и потвърдени експерти в редица области.

Химнът на гимназията " Now, then, tomorrow " ( " Сега, тогава, на следващия ден " ) е сътворен от Георги Мархолев, а текстът е на Дарина Хаджистоянова-Джеферсън, и двамата ученици на гимназията. По-любопитното е, че песента е мастерирана в именитото лондонско студио Abbey Road, където в миналото записват самите " The Beatles ".

" Написах ария с неповторим текст, която стана химн на гимназия, дала толкоз доста гении и сполучливи хора, които са по целия свят! Но тази ария се трансформира в обръщение за всички, тъй като ние всички ние сме деца на морето – в морето се е родил животът въобще. Продуцентът Джон Дейвис в Аби Роуд да вземем за пример сподели, че песента припомня звученето на Бийтълс и той ще я пусне на Пол Макартни. Също, че песента би трябвало да получи международно внимание. Аз персонално нямам нищо срещу – написах я за 16 минути. “

Това споделя популярният рокаджия, който дефинира музиката като " божествена кутийка, от която чуваме звуците на небето ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР