В епизод 34 на подкаста на БНР за тенис Начален

...
В епизод 34 на подкаста на БНР за тенис Начален
Коментари Харесай

За тенис националките, Григор Димитров, Ашли Барти и Маями в „Начален удар“



В епизод 34 на подкаста на БНР за тенис „ Начален удар “ Радина Жекова и Любомир Тодоров разясняват случилото се в тениса в последните дни, което не беше по никакъв начин малко. След близо 2 години България ще играе още веднъж мачове за Били Джийн Кинг къп, а капитанът Дора Рангелова заяви състава. Григор Димитров направи най-хубавия си шампионат в Индиън Уелс. Световната №1 Ашли Барти изцяло ненадейно разгласи отдръпването си от тениса единствено на 25 години. Това остави на втори проект купите на Тейлър Фриц и Ига Швьонтек А какво да чакаме в Маями?

Тенис националките попадна в група Б на шампионата от Група I на Евро-африканската зона за " Били Джийн Кинг къп ", който ще се организира в Анталия от 11 до 16 април 2022 година Жребият дефинира България да е в по-големия поток дружно със съставите на Швеция (с Мириам Бьорклунд), Хърватия (с Ана Конюх, Петра Мартич и Дона Векич), Австрия, Словения (с Тамара Зиданшек и Кая Юван) и Грузия. В група А пък са Сърбия, Унгария, Турция, Естония и Дания.

Регламентът планува мачове всеки против всеки. Три тима в крайното нареждане ще се класират за плейофите в битката за " Били Джийн Кинг къп ", а два тима ще изпаднат в по-долното равнище на шампионата - Група II на зона " Европа-Африка ".

В състава на България са декларирани три опитни тенисистки - Виктория Томова (№108 в света), Изабелла Шиникова (№218) и Джулия Терзийска (№521), както и две от най-талантливите ни млади състезателки, които ще дебютират в националния отбор - Йоана Константинова и Росица Денчева. Така Дора Рангелова съблюдава обещанието си, обещано в „ Начален удар “ предходната есен, че ще повика международните вицешампионки до 14 години Константинова и Денчева.

 Ашли Барти се отдръпна единствено на 25 години.

В епизода може да чуете още:

✔️ Прегоря ли Ашли Барти?

✔️ Как Григор записа най-хубавия си резултат за сезона?

✔️ Коя ще оглави международната класация?

✔️ Каква е българската диря в Маями?

✔️ Кога ще забележим Надал още веднъж на корта?

✔️ Колко тенисисти са правили „ Съншайн дубъл “?

Всички издания на " Начален удар " можете да слушате в:

Apple Podcast през iTunes

Можете да откриете подкаста и във   и 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР