В ефира на Владимир Карамазов разказа, че фенове получавали следното

...
В ефира на Владимир Карамазов разказа, че фенове получавали следното
Коментари Харесай

Разкриха схема за романтични измами с фалшиви профили на български актьори

В ефира на Владимир Карамазов описа, че почитатели получавали следното известие: " Здравей, ти си мой почитател. Аз пъклен доста ти се веселя, обичам почитателите си, доста ще се веселя да си пишем ". По думите на артиста хората " се хващат " на това. 

" Здравей, обичани мой почитател. Аз доста ти благодаря, че ти по този начин ме подкрепяш ", пък гласяло известие, изпратено от подправения профил на сътрудника му Александър Сано .

Първенец в актьорската колегия по подправени профили в обществените мрежи евентуално е Юлиан Вергов, като единствено във Фейсбук има най-малко седем такива.  " Докладвам ги, само че нищо не се случва ", показа артистът. 

" Имаше една жена, която дори беше донесла и подарък. Казвам ѝ, че няма такова нещо, демонстрирам ѝ профила. Тя беше доста разочарована. Първо се хвърли върху мен все едно аз имам нещо общо ", споделя артистът.

Имало и случаи, в които дамите са разочаровани, че същинската звезда не знае за съществуването ѝ, макар часовете, прекарани в интимни чатове, а разочарованието се превръщало в експанзия.

" Започват грубо да ме тормозят и стават нападателни ", споделя Владимир Карамазов, който на 5 декември получил 92 известия от фенка.  " Най-вероятно тази жена много дълго време е живяла в някаква заблуда. Това са някакви такива филми на някакви връзки ", уточни той.

Начинът на изложение може да даде сигнал, че има нещо гнило, споделят специалисти. Измамници отвън границите на страната ни намират способи да таргетират българки, с цел да се възползват от тях.

" Често нарушителите, които правят сходни измами, употребяват автоматизирани средства за превод на български език ", изясни комисар Владимир Димитров, шеф на отдел " Киберсигурност " в ГДБОП.

" Искат им се съществени суми от по няколко хиляди евро под претекст, че ще бъдат покрай сцената и ще вечерят с тази звезда, ще получат подпис, подарък, ще се снимат с нея. И защото са почитатели на тази звезда, жертвите се подмамват да изпратят пари ", изясни още комисар Димитров.

Не постоянно подправените артисти, скрити зад клавиатурата, вършат гръмки обещания на почитателите си. Има разновидности да стартират да продават артикули, като употребяват лицата на известните.

" Когато видят, че натрупват 5000-10 000 последователи, което е изцяло допустимо, в случай че копират едно към едно профила, и стартират да се прокрадват джапанки, роклички и става сергия ", изяснява Владимир Карамазов.

" Аз съм си комуникирал с подобен подправен профил. Един ме умоляваше да не му рапортувам профила. Той щял да изкара някакви пари и даже ми предложи да си ги разделяме ", добавя Александър Сано.

В случай, че и тази скица не провърви, хакерите подвигат равнището. Ако се излъжем да кликнем на някой линк, който ни пращат - завладяват Фейсбук профили и стартират да търсят компромати.

" Изпращали са интимни фотоси вътре в чатовете. Съобщения, които са си сред сътрудници, другари и са изключително обезпокоени от това да не се популяризира тази информация ", изяснява комисар Димитров.

Експерти поучават да обръщаме внимание дали профилът на обичаната ни звезда е верифициран от обществената мрежа със синя значка до името на обществената персона, каквато се употребява във всички обществени мрежи.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР