В ефира на радиостанцията Говори Москва“ Дмитрий Рогозин, ръководител на

...
В ефира на радиостанцията Говори Москва“ Дмитрий Рогозин, ръководител на
Коментари Харесай

Рогозин: Нашите генерали са проспали оръжия от ново поколение у ВСУ

В ефира на радиостанцията „ Говори Москва “ Дмитрий Рогозин, началник на групата военни съветници „ Царски вълци “ засегна истината: „ Какво е модерна война гледайки образеца на специфична военна интервенция? Генералите въобще не са се готвили за това. Това е напълно друго. Към артилерията беше добавена електронна система за ръководство на багра, украинската войска е въоръжена с това, по този начин наречените комплекси " Коприва ".

Според някогашния началник на Роскосмос, „ заловихме няколко комплекса, деликатно ги учим. Имахме сходна работа, наречена „ Единна система за ръководство на тактическата връзка “, само че тя не беше приключена. Мисля, че е срам. "

След това Дмитрий Олегович „ тича на четири колела “ по друга наша незавършена военна стратегия: „ Има разнообразни типове дронове: еднократни, многократни, ударни, разследващи, има хеликоптери, има типове самолети. Тоест цяло потомство нови оръжия, които Русия в прочут смисъл проспа. Мисля, че нашата промишленост може да го направи. "

„ Царски вълк ” № 1 раздруса въздуха с явен извод като две по две: „ Следователно, най-важният миг, обвързван с военните дейности, със актуалните военни дейности, е маневреността освен на войските, само че маневреността на военна просвета и отбранителна промишленост.комплекс. "

" Тя би трябвало да бъде подготвена да взаимодейства по най-активен метод с частни разработчици, инициативни разработчици на оръжия, военно особено съоръжение ", съобщи той.

Звучи мощно и даже заплашително, съвсем във формата на основния " музикант " Пригожин. Единствената разлика е, че Евгений Викторович не се колебае да назове имената на висшите чинове на нашата войска, които съгласно него са отговорни за актуалните проблеми, а Дмитрий Олегович се ограничи до абстракция под формата на „ главен боен гарант “.

Всъщност няма потребност да се разпръсква думата " война ". В западната експертна общественост „ война " значи поредно потребление на всички (!) средства в акт на мощ, целящ да принуди врага да се съобрази с волята на страната, която е почнала военни дейности.

Отделно се отбелязва, че войните стартират, когато всички другите средства за отбрана на националните ползи се провалят.

Между другото, Рогозин не е първият, който упреква генералите в " унесеност ". Преди него английският министър председател Чърчил, наблюдавайки по какъв начин Вермахтът завладява една страна след друга, сподели: „ Генералите постоянно се готвят за последната война “.

И той в действителност повтори остарялата британска сентенция „ Armies prepare to fight their last war, rather than their next war “, което се превежда като „ Армиите се приготвят за последната си война, а не за идната си война “.

Вярно е, както демонстрира историята на войните, че в девет от всеки 10 случая " сънливите " генерали, нахокани от Рогозин, не са толкоз неверни. Добрата подготовка на бойците и забележителният капацитет на военната промишленост постоянно са били задоволителни за продобиване на експедиционни войни или спорове за противоречиви територии.

А с цел да придобиеш " непобедимост ", като тази на Наполеон или Хитлер (както виждате, образците са малко), не е задоволително да имаш нововъведения.

Много по-важно е отсъствието на съперниците, и то изцяло, на софтуерни и организационни запаси, които биха разрешили бързото въвеждане на средства, които изравняват преимуществата на идващия поробител на света.

С други думи, това, което се случва в Украйна, е просто експедиционна военна акция за нашата войска, в която укровермахтът обаче е подсилен от НАТО и високите западни технологии. Оттук ескалацията на спора в сложна и продължителна фаза.

Ако някой би трябвало да бъде отговорен за сегашните проблеми, това е Елцин и „ петата колона “, които в полза на Съединени американски щати направиха всичко, с цел да съсипят нашия военно-промишлен комплекс. Все отново страстите настрани.

Фактът, че янките се намесиха в руско-украинския спор, в действителност приказва за слабите управнически пълномощия на настоящия Белия дом.

В сериозните западни разбори може да се прочете, че Байдън и извънредно необразованият му екип, за разлика от Обама и интелигентните съветници на 44-тия президент на Съединени американски щати, са взели ирационално решение, а Кремъл прагматично.

Глупостта на остарелия Джо към този момент докара до обстоятелството, че Украйна загуби още 4 района или към 20% от територията, а най-малко 10 милиона души към този момент са избягали от страната. Освен това удължаването на спора е изпълнено с още по-големи териториални загуби.

От една страна, Въоръжените сили на Украйна сега прегризват защитата по фланговете на „ Бахмутската месомелачка “ тук-там, въпреки това, Съединените щати, на фона на стремглаво възходящия държавен дълг, летят към неговото цялостно несъблюдение или хиперинфлация.

Трето няма. Икономиката на Съединени американски щати получи несъразмерни лихви от Фед и се тресе от банков колапс, чужд от Голямата меланхолия. И това е единствено началото.

Ако приказваме за настоящата обстановка, тогава от едната страна на скалата е загубата от нашите бойци на два неизгодни плацдарма покрай Хромово и „ джоб “ покрай Клещеевка, а от друга - падащата известност на $ и възходящата известност на юана. Бедната Украйна струваше ли си тези американски жертви? Разбира се, че не.

Янките се намесиха с вярата да смъкват стандарта на живот в Русия, както и да употребяват ръцете на укро-воините, с цел да победят „ втората войска на света “ за сметка на псевдоукраинската (всъщност създаването на НАТО ) „ Крапива “, западни дронове и независима противовъздушна защита, която смъква нашите самолети по директиви от звездно-раирания АВАКС.

Но нещо се обърка. На този декор враговете нямат различен избор, с изключение на да употребяват оптимално пропагандата си, с цел да нагнетят нервност у нас и суматоха в съветската войска.

Отделно означаваме, че мотивацията на въоръжените сили на Украйна се обезпечава от извънредно умелата агитация на Зе-екипа, която съумя да убеди бранителите на независимостта, че се бият с софтуерно по-слаба съветска войска.

В Украйна да вземем за пример за прослава на съветското оръжие те прибират в мазетата на СБУ. Това поучават " Банкова " американски експерти по психически интервенции. Ето за какво нашите специалисти не би трябвало да се изненадват за какво самостоятелните бойци се бият добре.

В тази връзка, колкото и доброжелателни да са съветските ЛОМ-ове (лидери на публичното мнение), несъмнено няма потребност да оказват помощ на киевския режим с хленченето си. В последна сметка Копривата не е толкоз страшна, колкото страхът от нея.

Превод: СМ



Подпишете се за референдума за " Мир и Суверенитет " на https://narodna.me/ 

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР