В една не толкова далечна галактика Star Wash, чилийска автомивка

...
В една не толкова далечна галактика Star Wash, чилийска автомивка
Коментари Харесай

Lucasfilm съди компанията Star Wash за плагиатство

В една не толкоз далечна вселена Star Wash, чилийска автомивка в покрайнините на Сантяго, се оказва въвлечена в правосъдна борба с Lucasfilm за хипотетично потребление на франчайза " Star Wars ", съобщи GFR.


Използвайки обществените мрежи, Star Wash наскоро притегли интернационално внимание с помощта на забавната си маркетингова тактика, при която за почистването на колите се наемат служащи, облечени като обичани герои от " Star Wars ", като Чубака и Дарт Вейдър. Визуално забележителният метод завоюва забележителна известност в платформите на обществените медии, като в последна сметка провокира гнева на Lucasfilm.

От Lucasfilm настояват, че Star Wash плагиатства марката, която продуцентската компания е изграждала през последните 46 години. В отговор Матиас Хара, притежател на компанията за измиване на коли, старателно работи за вписване на своята марка в чилийския патентен орган, с цел да я отдели от американската продуцентска компания. Това обаче насърчи Lucasfilm да пристъпи към завеждане на правосъден иск, в който се твърди, че името на автомивката може да заблуди потребителите, че тя е обвързвана с франчайза " Star Wars ". /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР