В единство с цялостен пакет от законодателни промени между първо

...
В единство с цялостен пакет от законодателни промени между първо
Коментари Харесай

ПП внесе три законопроекта за облекчения за бизнеса

В единение с повсеместен пакет от законодателни промени сред първо и второ четене в Закона за удължение на държавния бюджет, тези ограничения са път към еманципирането на българския бизнес от държавната администрация и постигането на действителен стопански растеж

Изплащане на болничен от работодателя до втория ден, продължение на ставката от 9% Данък добавена стойност за ресторантьорите и ваучерите за храна да бъдат до 25% от минималната работна заплата са ограничения за облекчение на българския бизнес и ще допринесат за реализиране на действителен стопански растеж. Тези три законопроекта с облекчения за бизнеса внесе „ Продължаваме промяната “ сред първо и второ четене в Закона за удължение на държавния бюджет.

Изплащане на болничен от работодателя до втория ден

Задължението работодателите да изплащат първите три дни болнични беше въведено като краткотрайна антикризисна мярка за една година през 2010 година Това основава спомагателна тежест за бизнеса, която пречи на развиването на стопанската система и в частност на дребния и междинен бизнес. Ако страната поеме част от финансовата тежест, ще се освободят активи, които ще способстват повишението на икономическата интензивност.
Структурата на държавното публично обезпечаване разполага с нужния потенциал за администрирането на сходни заплащания. Намаляването на осигурителната тежест за работодателите е част от промяната за битка с административния и политически напън върху бизнеса в България, основата на която беше положена в 47 Народно заседание.

Продължаване на ставката от 9% Данък добавена стойност за ресторантьорите

Ресторантьорският бизнес бе измежду най-засегнатите от двете години пандемия от ковид. Прилагането на по-ниска Данък добавена стойност ставка за услугите в него остава една от най-успешните антикризисни ограничения, която дава опция бизнесът да се възвърне бързо и дейно. Към сегашния миг намаляването на ставката на Данък добавена стойност е краткотрайна мярка, която обаче потвърди своята успеваемост за стимулиране на стопанската система и по тази причина следва тя да бъде продължена.
Ресторантьорските и кетъринг услуги съставляват значима част от българската стопанска система и тяхното поощряване има пряк резултат върху цялостната среда и популацията на страната.

Ваучерите за храна – до 25% от минималната работна заплата

Ваучерите за храна са един от най-успешните механизми за повишение на покупателната дарба на работещите. Трайното увеличение на цената им и обвързването им като % от минималната работна заплата е ефикасна мярка, която облекчава работодателите и изсветлява стопанската система, защото върху тези пари не се заплащат налози и осигуровки. Същевременно от ден на ден работодатели припознават ваучерите като сполучлив инструмент, който облекчава резултатите от възходящата инфлация.
Предложеното изменение ще разреши по-добро обмисляне на годишните разноски за обществени придобивки от страна на работодателите и на годишната квота за ваучери за храна от страна на страната.

Законопроектите са в единение с повсеместен пакет от промени за бизнеса и жителите, които „ Продължаваме промяната “ внесе сред първо и второ четене в Закона за удължение на държавния бюджет.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР