В един влак срещнах момиче, което беше първообразът на Еми,

...
В един влак срещнах момиче, което беше първообразът на Еми,
Коментари Харесай

Марин Трошанов: "Еми и Крадецът на сенки" е и за по-зрели читатели

" В един трен срещнах момиче, което беше първообразът на Еми, изглаждаше по същия метод. А концепцията за книгата беше подхранена от художничката Ралица Мануилова, с която сме положителни другари. Тя искаше да създадем нещо красиво дружно и запретнахме ръкави. Така се получи тази очарователна книга, която е освен за дребните, само че и за по-зрели читатели ". Това сподели Марин Трошанов, който показа пред БНР новата си книга " Еми и Крадецът на сенки " преди премиерата ѝ на 20 май в столичния клуб " Терминал 1 ".

На границата сред безброй светове и ужасяващата чернота на Нищото, живее Еми – дъщерята на Радост и Тъга, чиито коси греят във всички багри.

Тук, в един софийски квартал, край гористия парк, реката и старите гробища, живее Виктор, който желае да избяга от всичко към себе си.
През един летен ден Еми и Виктор се впускат в ненадейно и смело премеждие из непознати и страшни места, с цел да надвият Меркулион – вечен вълшебник и екстравагантен актьор, който краде сенки и поробва души.
Предстои им красиво и чудновато странствуване към фантазиите и недостижимите кътчета на фантазията, към намирането на скрития кураж и първата обич. Предстои премеждие, което ще ви омагьоса.
Интервюто на Снежана Иванова с Марин Трошанов в предаването " 12+3 " можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР