В един от последните дни на 2020 година във Франция

...
В един от последните дни на 2020 година във Франция
Коментари Харесай

Слухове извадиха Лебедово езеро от репертоара на операта в Париж

В един от последните дни на 2020 година във Франция набра скорост новината, че от репертоара на Парижката опера ще бъдат изключени такива творби като " Лешникотрошачката ", " Баядерка " и " Лебедово езеро. " В основата на интригата е изявление на новият шеф на операта Александър Нийф и фраза, интерпретирана неправилно, само че гръмко от представителите на ултрадесните във Франция в лицето на Марин льо Пен.
Във въпросното изявление Нейф загатва постановките, а след това следва изречението: " Несъмнено, избрани творби ще изчезнат от репертоара, само че това няма да е задоволително. Махането е неефикасно, в случай че не извличаме уроци от историята ". Става въпрос за това да се намерения за мястото на танцьорите, представители на малцинствата. 
Марин Льо Пен реагира стремително и написа в своя профил в Twitter: " Това няма нищо общо с антирасизма, само че е обвързвано с мракобесието. "
На 29 декември управлението на Операта излиза със заявление, в което се споделя, че не е ставало дума за отпадането на творбите на от репертоара и се касае за неразбирателство.


Александър Нийф заема поста шеф на Парижката опера от 1 септември. Едва встъпил в служба той е посрещнат от петиция, подписана от 400 от общо 1 800 чиновници на Операта. Сред настояванията са да се анулира вечно гримирането на бели актьори с мрачен грим, да се обезпечат на чернокожите актьори костюми, съответстващи на нюанса на кожата им, да се отстрани думата " чернокож "   и да се отворят вратите за " цветните актьори. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР