В един от хотелите в „Златни пясъци“ са настанени 350

...
В един от хотелите в „Златни пясъци“ са настанени 350
Коментари Харесай

Без помощ от държавата и за хотелите, приютили бежанци в „Златни пясъци“


В един от хотелите в „ Златни пясъци “ са настанени 350 души, бежанци от Украйна. Собственикът на хотела Преслав Луканов сподели, че помощта от страната я няма, тя е единствено обещана.

„ Имаме увещание, че към април може да получаваме някакви пари “, добави той.

„ В началото е доста мъчно, постройката беше много изстинала, първо трябваше да се затопли, отварянето беше мъчно, нормално хотел се отваря за 15 дни естествена подготовка, при нас това стана за 3 дни.

От началото досега единствено за електричество евентуално имаме към 25 000 лева, може би и нагоре. Отделно разноските за изхранване на туристите, заплатите, които би трябвало да плащаме. Хотелът в никакъв случай не е функционирал през зимата и допускаме, че разноските ще са много по-високи “, изясни Преслав Луканов.

По думите му тези 40 лева по груби сметки би трябвало да покрият разноските.

„ Пак всичко зависи какъв брой хора има в хотела. Колкото е по-пълна базата, толкоз разноските понижават. Продължаваме да посрещаме хора, има и текучество, идват, само че много от тях си отпътуват. Ако бъдат отпуснати тези 40 лева, ще се оправим. Максимум месец можем да издържим без помощта. След това ще бъдем принудени да затворим, а ние не желаеме това да се случва, тъй като хората имат потребност от заслон “, съобщи хотелиерът.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР