В две африкански държави - Бенин и Чад, днес се

...
В две африкански държави - Бенин и Чад, днес се
Коментари Харесай

В Бенин и Чад избират президент

В две африкански страни - Бенин и Чад, през днешния ден се организират избори за президент.

В Бенин президентът Патрис Талон се бори за преизбиране против двама надалеч по-малко известни противници, предава Франс прес.

Значимите опозиционни политици са в заточение, в ареста или не бяха позволени до конкуренцията, означават от организацията, съгласно която това е повода за огромните митинги против Талон, които ескалираха през последната седмица.

Вчера Агенция Франс Прес заяви и че изборни бумаги не са достигнали до редица места в Бенин поради блокади на огромните пътища.

В Чад за президентския пост още веднъж се бори Идрис Деби, който е подготвен да продължи своето 30-годишно ръководство макар възходящите признаци на неодобрение на народа от управлението му, акцентира Ройтерс.

От организацията напомнят, че решението на Деби да изиска шести мандат докара до митинги и конфликти със силите за сигурност в страната.

Както и че в началото в президентската конкуренция се включиха 16 души, само че след решение на Върховния съд броят на претендентите за държавен глава на Чад понижа на шестима.

Сред тях са 55-годишния някогашен министър председател Алберт Пахими Падаке и 54-годишната Лиди Беасемда -  първата жена, кандидатирала се за поста в историята на Чад. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР