В два поредни дни Ансамбълът за народни песни и танци

...
В два поредни дни Ансамбълът за народни песни и танци
Коментари Харесай

Ансамбъл Сливен записа десет нови видеоклипа

В два следващи дни Ансамбълът за национални песни и танци „ Сливен " снима 10 нови видеоклипа. В тях са включени 10 от емблематичните песни в репертоара на групировката, измежду които „ Рада в градина седеше “, „ Росен Росен “, „ Заспала мома, Калина “.

Клиповете са снимани в града и в фрагментите са включени знаци на Сливен като паметника на Хаджи Димитър, постройката на Община Сливен, Крепост “Туида “ и други

„ Целта ни е да покажем, че ансамбълът и градът са едно, да разпространяваме Сливен и нашето творчество “, сподели шефът на ансамбъла Деян Митев.

Клиповете ще бъдат изпратени в редакциите на малките екрани и ще бъдат качени в уеб страницата и в ютюб канала на ансамбъла. Деян Митев добави, че през есента най-малко още толкоз клипа ще бъдат снимани. Той показа и концепцията си през 2024 година, когато ще бъде маркирана 65-та годишнина на ансамбъла, да се издаде златен фонд на фолклорната групировка.

Ансамбълът за национални песни и танци-Сливен е общински и се финансира от бюджета на Общината. В състава му са включени 20 танцьори, 8 певици и 12 музиканти.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР