В днешно време мнозина от нас си дават обещание, че

...
В днешно време мнозина от нас си дават обещание, че
Коментари Харесай

Ед Шийрън се отказал от мобилния си телефон през 2015 г.

В днешно време мнозина от нас си дават заричане, че ще стоят настрани от мобилните си устройства, с цел да се порадват на живия живот, само че обстоятелствата сочат, че рядко съблюдават тази дадена дума пред себе си. За Ед Шийрън – звезда от международен мащаб обаче това се случва с лекост. В подкаста The Collector's Edition той споделя: „ Не нося телефон... Не съм имал телефон от 2015 година “.

Изпълнителят споделя по какъв начин телефонът му се е отразил психологично здраве: " Бях в действителност претрупан и печален, когато имах телефон. " Натискът да дава отговор на известия незабавно го стресира и той взима решение да не употребява мобилно устройство в живота си.

" Представете си, че седим на вечеря и си приказваме за съществени неща, за работа. И тогава телефонът ми дава сигнал за известие. Аз не го поглеждам, само че стартирам да се чудя кой е бил и какво е желал ", споделя Шийрън.

" По-късно идва второ известие. Вече са две, евентуално значими. Само че аз повеждам диалог и не мога да погледна. И по този начин от самото начало се усещам колеблив и мисля за диалога и известията ", добавя той.

Мнозина от нас биха се запитали по какъв начин комуникира с хората в динамичното всекидневие. А Шийрън споделя, че връзката с хората към него е станала най-малко няколко пъти по-здравословна. и е погледнал на живота от различен ъгъл, без да живее някъде по ъглите му - пред екрана на устройството.

" Не съм прекъсвал контактите си с хора, просто ги ограничих ", споделя той. " На няколко дни сядам на преносимия компютър си и давам отговор едновременно на десетина мейла. Изпращам ги и затварям преносимия компютър. После си не преставам живота, без да се товаря ненужно. "

А позитивните страни на сбогуването с телефона идват сами и носят със себе си спомагателни бонуси. Шийрън споделя, е най-хубавото нещо в това да нямаш телефон, са скъпите моменти, прекарани с най-близки хора. С ограничението на токсичната връзка с телефона, се усъвършенства и психологичното му здраве, както и качеството на живот. В този смисъл - значимо е да помним, че задачата на мобилните устройства е да са в наша изгода, а не да държат юздите на личния ни живот.
Ед Шийрън е най-богатият английски артист под 30 години


 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР