В днешно време е пълно с информация за нас онлайн.

...
В днешно време е пълно с информация за нас онлайн.
Коментари Харесай

Как да изчезнете от интернет

В днешно време е цялостно с информация за нас онлайн. Независимо дали става въпрос за профили в обществените мрежи, за данни, съхранявани в облака, остарели известия във конгреси, които надали можем да си спомним, или нещо друго, всеки, който има връзка с интернет, може да научи куп неща за живота ни, написа Obekti.bg, позовавайки Bright Side.
За тези, които желаят да отворят нова страница, открихме този проект за деяние, който ще ви помогне да изтриете цялата информация за вас, съдържаща се в интернет.

Да стартираме със обществените мрежи

Повечето обществени мрежи разрешават да изтриете профила си. Запомнете в кои уеб сайтове сте регистрирани и изтрийте всички профили. Когато акаунтът ви е деактивиран, името, фотосите и множеството от материалите, които сте споделили с другари, се изтриват. Ако измененията решението си, множеството обществени мрежи оферират опция да възстановите профила си в границите на избран интервал от време.

Помнете историята си

Опитайте се да запомните в кои уеб сайтове сте записали в предишното. Имахте ли онлайн дневник, като младеж? Влезте в остарелия си потребителски профил и го изтрийте. Ако сте не запомнили паролата си, всеки уебсайт има метод за възобновяване (обикновено като просто въведете своя имейл адрес). Можете също да се разровите из пощата си за всички получени известия за регистрация / удостоверение от сходни уеб сайтове. Така по-лесно ще наблюдавате в кои уеб сайтове сте се записали.

Време е да бъдете изобретателни

В някои уеб страници не можете да изтриете профила си. Тук ще би трябвало да измислите нещо, в случай че желаете да изчезнете. Просто сменете името, града и друга информация с нещо изцяло подправено.

Край на спама

Сега почистете входящата си поща. Прегледайте всички имейли с реклами или връзки към новинарски уеб сайтове и се отпишете от тях.

Махнете се от търсачките

Въведете името и семейството си в търсачката, или имената, които сте употребили в онлайн конгреси. Ако търсачките дават информация за вас, би трябвало да премахнете тази информация. Например, в случай че намерите информация в Гугъл, и желаете да я изтриете, прочетете това.

Свържете се с уеб админите

С някои уеб сайтове няма да можете да изтриете информация за себе си сами. В този случай би трябвало да се свържете с уеб админите. Най-често можете да намерите техния имейл адрес в секцията „ За контакт “ на уеб страницата. Пишете им с молба да изтрият информацията за вас от уеб страницата си.

Все още има някой, който знае доста за вас

Някои уеб сайтове са обичани на шпионите. Те събират информация за всички ваши дейности онлайн. Ако сте се записали в уебсайт с имейла и телефона си, тези данни ще се появят най-малко в Spokeo, PeopleFinders и Intelius. За да изтриете информацията за вас от тези уеб сайтове, още веднъж би трябвало да пишете на техния отдел за обслужване на клиенти.

Последната стъпка

Всичко, което остава, е да изтриете имейла си. Трябва да извършите това в последния вероятен миг, тъй като към момента може да имате потребност да продължите връзката с някои от уеб страниците.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР