В днешния Международународен ден на детската книга, УМБАЛСМ Н. И.

...
В днешния Международународен ден на детската книга, УМБАЛСМ Н. И.
Коментари Харесай

Библиотека Малък герой се създава в Пирогов

В днешния Международународен ден на детската книга, УМБАЛСМ " Н. И. Пирогов " разгласи основаването на " Библиотека Малък воин ". От болничното заведение осведомят, че детската библиотека ще бъде обособена на територията на всички клиники и отделения на лечебното заведение, където се одобряват и лекуват деца.

Инициативата е подкрепена от няколко издателства и верига книжарници, които са дарили десетки книги.

На особено проведено събитие по случай празника на детската книга, даренията са признати от проф. доктор Иван Поромански - изпълнителен шеф на болничното заведение, проф. доктор Христо Шивачев - заместител изпълнителен шеф по здравната активност и шеф на Клиниката по детска хирургия, както и основната здравна сестра Маргарита Стоянова. Присъствали са още старши медицински сестри от детските отделения на болничното заведение, както и представители на част от издателствата.
 Инфузионни помпи ще оказват помощ на детските неврохирурзи
Инфузионни помпи ще оказват помощ на детските неврохирурзи

Направено е подаяние от благодарен родител

" Благодарение на помощта, която ни оказвате, дарявайки тези книги, имаме опция да създадем престоя на дребните пациенти по-лек и не толкоз травматичен. Вярвам, че книгите ще заместят най-малко малко смарт телефоните ", счита проф. Поромански.

Преминалите през незабавните кабинети деца в УМБАЛСМ " Н. И. Пирогов " за предходната година са над 22 хиляди, като огромен брой от тях са приети в болница. " Щастлив съм, че имаме опция да надградим съществуващата библиотека като я разтеглим. До този миг нямахме такава във всички детски отделения. От през днешния ден, с изключение на психическата поддръжка, която оказваме на децата по време на престоя им в Пирогов, с предоставените книги ще възпитаваме и развиваме полезности и умения за другарство в нашите дребни герои. ", разяснява проф. Шивачев.

" Всички дарени книги в интерес на самодейността ще получат особено основан щемпел " Библиотека Малък воин Пирогов " преди да намерят място в ръцете на следващия дребен воин в най-голямата болница за оказване на незабавна здравна помощ в България ", означават от здравното заведение.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР