В днешния епизод на "Код здраве" ще обърнем внимание на

...
В днешния епизод на "Код здраве" ще обърнем внимание на
Коментари Харесай

Код здраве: Най-честите грешки при почистване на лицето

В днешния епизод на "Код здраве " ще обърнем внимание на един табиет, за който рядко се замисляме и към този момент правим съвсем механично – почистването на лицето. Именно рутината обаче може да ни подтикне да не се замисляме за грешките, които евентуално позволяваме и по този начин, с течение на времето, да увредим, вместо да запазим постоянно млада кожата на лицето ни. Затова през днешния ден по тематиката Радина Василева беседва със специализанта по дерматология доктор Инес Накшо, която дава скъпи препоръки за това с какви артикули, по какъв метод и какъв брой постоянно да почистваме кожата на лицето си, като в края на предаването демонстрира няколко лесни трика, благодарение на които да го поддържаме плътно.

"Ако използваме грим е значимо да почистваме лицето си с мицеларна вода заран и вечер. Не единствено поради него, само че и поради останалите замърсители като фините прахови частици, тютюнев пушек, прахуляк. Препоръчвам при суха кожа да се употребява измиващо мляко, а в случай че тя е по-мазна и склонна към акне – измиващ гел. Мокрите кърпички, които са за разчистване на грим, пресушават кожата. Препоръчвам да се употребяват единствено в рискови обстановки ", поучава доктор Накшо.



По отношение на един от най-честите ни "неприятели " – черните точки или така наречен комедони, се оказва, че доста елементарно бихме могли да ги преборим. С една дума – по-добра хигиена и никакво механично унищожаване.



За кои съставки да следим на етикета на почистващите препарати и на кремовете, безвредни ли са все по-често добавяните към тях етерични масла и какво да вършим в случай че получим алергична реакция – вижте във видеото тук:

Кой е днешният ни посетител в резюме:



Д-р Инес Накшо е доктор в болница Лозенец и лекар-специализант по Дерматология и Венерология в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда. Взимала е присъединяване в голям брой интернационалните конгреси както у нас, по този начин и в чужбина. В своята процедура се е срещала с редки клинични случай и е имала опцията да ги презентира в национални и международни научни конгреси. Основните тематики, по които работи са предварителна защита и грижа на кожата от кожни и венерически заболявания и естетична дерматология.

Гардероб водеща:



Ако тази тематика ви е била забавна, само че и потребна – абонирайте се за „ Код здраве “ в
iTunes
Spotify
Гугъл Podcasts
Soundcloud
Overcast
Castbox
Pocket Casts
Както и през RSS
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР