В днешния брой на Държавен вестник е публикувано правителствено постановление

...
В днешния брой на Държавен вестник е публикувано правителствено постановление
Коментари Харесай

Фрогоко: Каракачанов ще определя основното месечно възнаграждениe на военните

В днешния брой на Държавен вестник е оповестено държавно разпореждане за изменение и допълнение на Правилника за използване на Закона за защитата и въоръжените сили на Република България. С него се анулира Постановление № 184 на Министерски съвет от 17.07.2015 година за заплатите на военните и на цивилните по ЗОВС. По този метод влиза в действие поправката в ЗОВСРБ, съгласно която размерите на главното месечно заплащане на военнослужещите се дефинират с акт на министъра на защитата, а не с държавно разпореждане. Същото се отнася и при установяване на началните и оптималните размери на главната месечна заплата на длъжностите за цивилните чиновници, работещи по трудово правно отношение в Българската войска и в структурите на директно послушание на министъра на защитата, оповестява още уеб сайтът Otbrana.com.

Решението на министъра на защитата към този момент зависи единствено от базата за установяване размера на главното месечно заплащане за най- ниската служба, която се дефинира годишно със закона за държавния бюджет. В момента тя е 380 лева Предстои да забележим в бюджета за 2018 година дали размерът й няма да се приравни с размера на минималната работна заплата, каквато концепция към този момент има в Министерството на отраната. Крайната сума, несъмнено, се дефинира и според от записаните в закона коефициенти за офицери, за офицерски претенденти и сержанти и за бойци (матроси).

С оферти план на Постановление Правилникът за използване на Закона за защитата и въоръжените сили на Република България се привежда в сходство със Закона за изменение и допълнение на ЗОВСРБ, обнародван в Дъждовни води бр. 98 от 09.12.2016 година Подобряват се опциите и редът за повишение на образованието и квалификацията, свързани с кариерното развиване на военнослужещите, усъвършенства се прекосяването на бойците (матросите) в сержантския (старшинския) състав, основат се предпоставки за превъзмогване на некомплекта във въоръжените сили и се уточни правно-технически подзаконовия нормативен акт, написа в отчета си към плана министърът на защитата.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР