В деня, в който Apple стъпи още по-сериозно на българския

...
В деня, в който Apple стъпи още по-сериозно на българския
Коментари Харесай

Apple в очакване на най-силното си фискално тримесечие

В деня, в който Apple стъпи още по-сериозно на българския пазар посредством задълбочаване на партньорството си с Мтел, от компанията излязоха и с прогноза за наличието си в световен мащаб. Според нея поради идните празници към Коледа и Нова година този интервал ще се трансформира в " най-силното тримесечие ", даже спрямо оповестените неотдавна рекордни числа за четвъртото фискално тримесечие на тази година.

 1

Приходите през тези месеци се чака да доближат сред 84 и 87 милиарда $, което се дължи частично на търсенето на новия iPhone X. Прогнозата е доста по-висока от 78,4 милиарда, които компанията очакваше в тримесечието, откакто iPhone 7 излезе на пазара през 2016 година.

" Следваме доста възходяща траектория и се усещаме в действителност ужасно за продуктовата линия ", разяснява Тим Кук, CEO на Microsoft.
Търсене и предложение
Кук твърдо отхвърля да разкрие равнищата на продажби на iPhone 8 и 8 Plus, само че означи, че те " надминаха упованията ". Моделите от серията са най-продаваните през всяка седмица от излизането им на пазара през септември, а iPhone 8 Plus има най-силния старт, което, по думите на Кук, е изненадващо.

Прочетете още : Мтел към този момент предлага и Apple iPad на родния пазар

Кук разяснява още, че индустриалният развой на iPhone X " върви добре " и продукцията се усилва с всяка минала седмица, само че към момента не се знае по кое време ще бъде реализиран баланс сред търсене и предложение.
Печалба
В четвъртото фискално тримесечие (обхващащо интервала от 2 юли до 30 септември) продажбите на iPhone са нарастнали с 3% на годишна база до 46,67 милиона бройки, генерирайки доходи от 28,85 милиарда $. Компанията също по този начин означи мощни облаги от продажбите на iPad таблетите си, продавайки 10.3 милиона от тях.

Приходите от услугите, които компанията предлага, са нарастнали с 34% до 8,5 милиарда $. От Apple се похвалиха, че сега имат над 210 милиона клиенти на платени абонаменти посредством своя App Store, като са нараснали приходите си с 25 милиона единствено през последното тримесечие на 2017 година

В неговия край Apple разгласи рекордни доходи от 52,6 милиарда $, което е с 12% повече от аналогичното тримесечие за 2016 година (от 26 юни до 24 септември). Продажбите през последния интервал бяха подсилени от двуцифрен растеж на приходите в Северна и Южна Америка, Европа и Китай.
Напредък в Китай и Индия
Лука Маестри, финансов шеф на Apple, регистрира повече от 30% растеж в Мексико, Турция, Близкия изток и Централна и Източна Европа. Въпреки това, той сподели, че компанията е " изключително щастлива " да види обновен растеж в Китай и означи, че приходите в Индия се удвояват година след година.

Маестри уточни, че Apple се радва на двуцифрен напредък както и в двете азиатски страни.

Кук от своя страна разяснява, че напредъкът в Индия, която надмина Съединени американски щати като втория по величина пазар на смарт телефони в света след Китай, произтича от фактори като засилен акцент върху построяването на магазини, канали за продажба, локална екосистема за разработчици и вярна продуктова линия. Apple също по този начин се възползва от напъните на локалните оператори да се оправят с проблемите с трафика в страната. “Благодарение на натиска от тяхна страна, в това число от страна на Bharti Airtel и Reliance Jio, услугата в Индия е " материално по-добра ", в сравнение с преди 12 месеца”, добави Кук.

Въпреки напредъка обаче, Кук съобщи, че Apple към момента има " дълъг път " в напъните си за развиване на пазара в Индия.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР