В Деня на труда bTV ще насочи вниманието и към

...
В Деня на труда bTV ще насочи вниманието и към
Коментари Харесай

Рядък случай: След тежък COVID-19 мъж трябваше да претърпи сърдечна операция


В Деня на труда bTV ще насочи вниманието и към работата на хората, които избавят човешки животи. Макар по-рядко да приказваме за COVID-19, вирусът продължава да е проблем, с който медиците се оправят. Често пъти - като взимат решения, които не са разказани в здравната литература.

Задух, ниска температура, обща физическа изнемощялост - по този начин стартира битката за живот.
Снимка: btvnovinite.bg

„ Всичко стартира февруари месец, сезон на грип, настинки и сходни заболявания. И стартира с лека кашлица, лека температура предвид на това, че съм три пъти имунизиран, че съм прекарал COVID-19, започнах с елементарните антигрипни препарати да се пробвам у дома да преодолея създалата се обстановка “, споделя Николай Николов.

Въпреки леките признаци положението на Николай не се подобрява- в противен случай.

„ Личната ми лекарка сподели, че би трябвало непременно, ще откри метод, да ме вкара в някоя болница, с цел да се види де факто какъв е казусът “, споделя мъжът.
Снимка: btvnovinite.bg

Николай е признат по неотложност в кардиологичното поделение за Коронавирус пациенти в болница " Света Анна ".

След редица проучвания се открива, че пациентът с изключение на ковид има и стафилококова зараза, която поразява една от сърдечните клапи.

„ Пациентът беше с прояви на сърдечна непълнота и клапна дисфункция. През цялото време положението му беше на ръба “, споделя доктор Дафинка Колева, кардиолог в университетска болница „ Света Анна “.
Снимка: btvnovinite.bg

След лекуване, траяло 21 дни, пациентът е изписан от Коронавирус отделението, с цел да влезе в интервенция на сърцето.

„ Непосредствено след изцеление на Коронавирус зараза да се наложи да се организира кардиохирургична интервенция по спешност- това не се случва постоянно, популярност богу, тъй като това неизбежно води до един много по-завишен риск за самия пациент “, споделя началникът на Клиника по кардиохирургия доктор Васил Гегусков.

45 дни от поделение в поделение и към 3 часа на операционната маса борбата на лекарите за живота на пациента е извоювана.
Снимка: btvnovinite.bg

„ Понякога ние, лекарите, сме принудени да вземаме решения, които в действителност няма къде да ги прочетеш, нито в учебниците, от които сме се учили, нито в международно известните книги, които са оповестени за кардиохирургия или за кардиология. Така че този случай беше един от тях, където ние бяхме принудени да вземем едно решение, което в краен случай се оказа вярно “, споделя доктор Гегусков.

„ Нашите прогнози постоянно са били на 100% изцеление! “, споделя доктор Колева

А за Николай 20 сантиметровия белег остава и спомен за лекарите, избавили живота му.


За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР