В Деня на ромската Нова година - 14 януари обявиха

...
В Деня на ромската Нова година - 14 януари обявиха
Коментари Харесай

Обявиха победителите в инициативата „Прокурор за един ден“

В Деня на ромската Нова година - 14 януари оповестиха спечелилите в самодейността „ Прокурор за един ден “. 

Събитието сплотява напъните на Кралската прокурорска работа към Британското посолство в София, в партньорство с Асоциацията на прокурорите в България и неправителствени организации.

Ученици сред 16 и 18 години писаха за правосъдната система и работата на прокурора. Победители са Касандра от Плевен, Любка от Самоков, Ванеса от София и Златка от Пловдив. 

За самодейността, която се организира за първи път, описа Петя Йорданова - представител на Кралската прокурорска работа: 

" Проект, ориентиран към девойки и момчета от ромски генезис. Основните цели на самодейността " Прокурор за един ден " включват да се увеличи информираността в ромските общества за това по какъв начин работи системата за правораздаване, да се насърчат младежи от ромски генезис да помислят за възможна тяхна бъдеща роля ".

Владимир Николов - областен прокурор и ръководител на Асоциацията на прокурорите в България: 

" Ние ще имаме удоволствието да бъдем домакини в Плевен на едно дете от ромска общественост от нашия регион, което ще прекара един ден при нас, ще му покажем по какъв начин работи Прокуратурата и изобщо ще се постараем да бъдем забавни, общителни и приятни домакини, като се съобразим, естествено, с възрастта на детето ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР