В деня, когато отбелязваме професионалния празник на химика, в “Радиокафе

...
В деня, когато отбелязваме професионалния празник на химика, в “Радиокафе
Коментари Харесай

На несъзнателно ниво хората избират, с кого да се свържат

В деня, когато означаваме професионалния празник на химика, в “Радиокафе ” обръщаме внимание на химията сред хората, която може да има доста и разнообразни аспекти, освен, когато приказваме за обич.

Хората, с цел да работят дружно, с цел да си партнират, би трябвало да имат химия между тях. Интересното е, че това се случва неумишлено - не зависи от рационалната ни преценка за избран човек, от неговия външен тип или убеждения.    

“Има несъзнаван метод, по който се сближаваме с хората и си избираме избрани хора, с които по някакъв метод се свързваме и задоволяваме някакви наши потребности. Връзката сред хората, като цяло е, основана на химия ”, споделя психоложката Валентина Димитрова .

В този смисъл има химия както на привличането, по този начин и на отблъскването.

Психолозите са стигнали до извода, че от време на време химията на отблъскването може да бъде комуникиране на една и съща нужда на двама души, които обаче я показват по друг метод и самият метод на изложение може на бъде неприветлив за другия. Всъщност те може да са доста повече свързани, в сравнение с пръв взор си мислят.

" Затова постоянно, когато има доста мощна страст във връзка с някого - било то позитивна или негативна, това приказва, че има нещо в нас, което се закача и е добре да разберем какво е то, с цел да бъдем по-осъзнати сами за себе си ", добавя тя.

Чуйте повече за химията на привличането сред хората в диалога на Гергана Пейкова.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР